Restitucija, pa da se uredi prilaz

Na prilaz OŠ„Štampar Makarije“ žalili su se roditelji i stanari obližnjih zgrada navodeći da najveći problem nastaje tokom smjena đaka
90 pregleda 3 komentar(a)
OŠ Štampar Makarije, Foto: Luka Zeković
OŠ Štampar Makarije, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.03.2016. 20:21h

Preduzeće „Putevi“ reagovalo je na jučerašnji tekst „Parking kao da je bojno polje“, tvrdeći da parking ispred Osnovne škole „Štampar Makarije“ u Bloku V, nikada nije asfaltiran, jer je zemljište na kojem se nalazi pod sudskim sporom.

„U listu nepokretnosti na pomenutoj parceli stoji zabrana prometa, to jest zemljište je u fazi restitucije. Stoga, preduzeće „Putevi“ ne može izvoditi radove na ugradnji asfaltne mase na ovom lokalitetu bez saglasnosti stranaka u sudskom postupku”, navodi se u reagovanju.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora „Puteva“ Violeta Klikovac, u reagovanju ističe da je makadamski parking saniran „sukcesivno, po potrebi, u februaru i avgustu 2015. godine, u dijelu mašinskog planiranja i valjanja posteljice, transporta i ugradnje tamponskog sloja“.

„Društvo je 2. marta 2016. godine izvodilo radove na tamponiranju ove površine pokušavajući da makar privremeno, dok se vodi sudski postupak, riješi problem u interesu građana”, tvrdi Klikovac.

Klikovac je pozvala stranke u sudskom sporu da učine dodatne napore kako bi u što kraćem roku došli do rješenja i na taj način omogućili da se pomenuti prostor što prije privede namjeni.

Predsjednik ulaza u soliteru u Ulici Vijenci Danila Kiša Rajko Čađenović kazao je “Vijestima” da je makadamski prilaz nekoliko puta popravljan, a da je dio prilaza, prije pola godine asfaltiran, te da je nakon kiša parking opet oštećen.

Na prilaz OŠ„Štampar Makarije“ žalili su se roditelji i stanari obližnjih zgrada navodeći da najveći problem nastaje tokom smjena đaka.

Bonus video: