CB Nikšić i LGBT Forum Progres u ponedjeljak potpisuju izvjavu o saradnji

Prošle godine Forum Progres je u dva navrata pokušao da organizuje prajd, ali je povorka ponosa zabranjena od strane policije zbog bezbjednosnih razloga
77 pregleda 3 komentar(a)
Stevan Milivojević, Foto: Boris Pejović
Stevan Milivojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.03.2016. 16:13h

Predstavnici LGBT Foruma Progres i Centra bezbjednosti Nikšić, potpisaće u ponedjeljak izjavu o saradnji. Prema riječima Stevana Milivojevića iz Foruma Progres izjava će biti prvi korak na putu poboljšanja vidljivosti i kvaliteta života LGBT osoba u Nikšiću.

“Postoji potreba da se javnost dodatno edukuje kako bi u pravom svijetlu predstavili čitavu priču i kako bismo ljudima u Nikšiću približili ono za šta se borimo, a sve u cilju da otpor prema LGBT osobama bude manji”, kazao je Milivojević za “Vijesti”.

Prema njegovim riječima Forum Progres neće samo sa nikšićkom policijom potpisati izjavu o saradnji.

“Nećemo se zadržati samo na tome, već ćemo saradnju uspostaviti sa Opštinom Nikšić, koja je već pokazala volju za tim, kao i sa lokalnim nevladinim zajednicama, kako bi eventualno u perspektivi moglo da dođe do rganizovanja prajda i u tom gradu”, kazao je Milivojević.

Prošle godine Forum Progres je u dva navrata pokušao da organizuje prajd, ali je povorka ponosa zabranjena od strane policije zbog bezbjednosnih razloga. Zbog parole “Stop fašizmu, sloboda narodu” pod kojom je trebalo da bude organizovan nikšićki prajd, kao i korišćenja petokrake, komunisti su u više navrata organizovali proteste poručujući organizatorima da “zloupotrebljavaju antifašističke simbole”.

“Da li će i kada u Nikšiću biti organizovan prajd to sada ne mogu sa sigurnošću reći. Procjenjivaćemo situaciju na terenu, a bitno je da svi zajedno doprinesemo da se otpor prema LGBT osobama smanji”, poručio je Milivojević.

Bonus video: