Skijalište Savin kuk ponovo u funkciji

U sastavu skijališta, od ove sezone, funkcioniše i ski staza namijenjena za hodanje na krpljama
2 komentar(a)
Savin kuk, snijeg, Foto: Obrad Pješivac
Savin kuk, snijeg, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 04.03.2016. 12:44h

Skijalište Savin kuk, zahvaljujući novom snijegu, ponovo je u funkciji, saopšteno je iz turističkog centra "Durmitor".

Oni pozivaju ljubitelje zimskih sportova na uživanje u sportu i ljepotama Durmitora.

"Prethodnih dana pao je snijeg tako da njegova visina u podnožju skijališta iznosi 20 centimetara, dok je u visočijim predjelima oko metar. Staze su odlično uređene sniježnim mašinama i spremne za skijanje. Napominjemo, sportsko-turistički kompleks “Savin kuk” u toku ove sezone raspolaže sa jednom dvosjed žičarom, tri ski-lifta, od kojih je jedan ski lift opremljen reflektorima za noćno skijanje, kao i jednim dječijim ski liftom. Ta infrastruktura opslužuje ukupno oko četiri kilometra ski staza namijenjenih za alpsko skijanje, a kapacitet skijališta je 3000 skijaša", navodi izvršni direktor TC “Durmitor” Miloš Popović.

U skladu sa Zakonom o skijalištima izvršena je kategorizacija i obilježavanje ski staza na skijalištu Savin Kuk, pa skijalište posjeduje tri plave staze – Snowboard dužine 600 metara, Derneci dužine 1100 metara i Panalji dužine 900 metara, namijenjene za početnike i osrednje skijaše, jednu crvenu stazu – Korita dužine 1100 metara, namijenjenu za osrednje i napredne skijaše, kao i dječiju – baby stazu dužine 150 m, namijenjenu za skijaše koji prvi put staju na skije.

"U sastavu skijališta, od ove sezone, funkcioniše i ski staza namijenjena za hodanje na krpljama, dužine 6.5 km, koja kroz šumu povezuje skijalište Savin kuk i Crno jezero a usluge izdavanja krplji su gratis. Na skijalištu je moguće koristiti usluge rentiranja ski opreme, ski servisa, ski škole i drugih pratećih ugostiteljskih sadržaja. Takođe, u sastavu ski centra posluju tri ugostiteljska objekta, dva restorana i jedna kafana, gdje skijaši, oni koji skijaju ali i oni koji ne skijaju, mogu koristititi ugostiteljske usluge, odnosno usluge konzumiranja hrane i pića", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: