Herceg Novi u subotu bez vode zbog havarije u Konavlima

Nakon sanacije kvara potreban je određeni period da se cjevovod ponovo ispuni vodom
0 komentar(a)
Gradska luka Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Gradska luka Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 04.03.2016. 11:47h

Zbog havarije na cjevovodu Plat – Herceg Novi u mjestu Popovići u Konavlima, potrošačima sa čitave teritorije opštine Herceg Novi biće od 23 h obustavljen dotok vode, saopšili iz hercegnovskog Vodovoda.

"Tokom sjutrašnjeg dana, voda će u sistemu biti ujutru od 7 – 10 h, i poslijepodne od 17 – 20 h. Potrošači sa područja naselja Žvinje vodom će se snabdijevati cistijernom po potrebi. U slučaju da u predviđenim terminima jedan dio potrošača ne dobije vodu, mogu se obratiti na 067 213 810 kako bi se snabdijevanje vodom obavilo cistijernom. Zvaršetak sanacije ovog kavara i uredno vodosnabdijevanje očekuje se u nedjelju, u jutarnjim časovima."

Iz Vodovoda dalje pojašnjavaju da je riječ o čeličnom cjevovodu DN 600, sanacija je zahtjevna i opsežna i tokom njihovog izvođenja je neophodno obustaviti protok vode kroz cjevovod.

"Zbog toga neće biti dotoka vode u filtersko postrojenje u Mojdežu do završetka radova. Nakon sanacije kvara potreban je određeni period da se cjevovod ponovo ispuni vodom, zatim obavi ispiranje cjevovoda i redovna procedura provjere kvaliteta vode u filterskom postrojenju, nakon čega će biti puštena u distributivni sistem", navodi se.

Bonus video: