Novi direktor beranske bolnice, partija ostaje ista

Od 24 direktora zdravstvenih ustanova koje je imenovao Šegrt, 18 su članovi DPS-a, jedan SDP-a, a za četvoro nema podataka
256 pregleda 4 komentar(a)
bolnica, Berane, Foto: Vijesti
bolnica, Berane, Foto: Vijesti
Ažurirano: 04.03.2016. 07:07h

Ortoped - hirurg Budimir Dabetić najvjerovatnije neće biti ponovo imenovan za direktora beranske Bolnice, a najozbiljniji kandidat za tu funkciju je Dragan Labudović (DPS).

Prema saznanjima “Vijesti”, Labudović je juče bio na sastanku kod ministra Budimira Šegrta.

Na konkurs za direktora beranske Bolnice, koja će prema najavama nadležnih postati Poliklinika, prijavili su se Dabetić, načelnik hirurgije Labudović i fizijatar Vukosav Joksimović.

Dabetić je na čelu beranske bolnice bio osam godina i nekadašnji je šef beranskog DPS-a.

On nije odgovorio na pitanje “Vijesti” poslato 23. februara da li se ponovo kandidovao za čelnika Bolnice.

“Vijesti” su u junu prošle godine objavile da beranska Bolnica sedam godina nije radila izvještaj o stanju u toj ustanovi, iako je to zakonska obaveza.

Njegovo ime pominjano je i u aferi “Snimak”.

Iz Ministarstva zdravlja prije tri dana je saopšteno da je u toku postupak odlučivanja za direktora beranske Bolnice, ali i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i domove zdravlja u Kotoru i Pljevljima.

Šegrt je odlučio da ponovi konkurs za direktore nikšićke Bolnice, hercegnovskog Doma zdravlja i specijalne bolnice u Dobroti.

Iz njegovog resora je ranije saopšteno da je imenovao direktore 15 domova zdravlja, pet opštih i dvije specijalne bolnice, kao i Zavoda za transfuziju krvi.

“Vijesti” su juče objavile da je od 24 imenovana direktora čak 18 u DPS-u, a jedan u SDP-u.

Za samo četiri imenovana direktora ne postoje podaci da su stranački aktivni.

Nakon imenovanja, iz Šegrtovog resora je saopšteno da su “stručne, profesionalne i moralne osobine prijavljenih kandidata sa najboljim programima rada i razvoja zdravstvenih ustanova, u interesu građana, bili odlučujući kriterijumi za izbor”.

On je u više navrata ranije izjavio da je cilj izmjena zakona, po kojim on a ne upravvni odbori imenuju direktore, “depolitizacija upravljačkih struktura” u zdravstvu.

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama, beransku Bolnicu su posljednjih dana napustili subspecijalista kardiolog Aleksandar Babović i specijalista biohemije, načelnica Vanja Stojanović.

Bonus video: