Brajović čestitao Dan opštine Bijelo Polje

Predsjednik Skupštine je naveo da će se steći uslovi da Bjelopoljci ostanu na prađedovskim ognjištima, i grade svoju egzistencijalnu i životnu sigurnost u svom gradu
292 pregleda 1 komentar(a)
Brajović, Foto: Boris Pejović
Brajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.01.2019. 16:42h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je građanima i rukovodstvu Bijelog Polja Dan opštine 3. januar.

Brajović je naveo da Bijelo Polje kroz vjekove predstavlja mjesto susreta različitosti što ga čini gradom koji se u zemlji i šire može pohvaliti multietničkim i multikonfesionalnim skladom i suživotom.

"Koji su odnjegovali i odgajili prepoznatljivu i bogatu kulturnu i umjetničku baštinu pojedinaca, institucija i festivala koji su ime Bijelog Polja pronijeli i proslavili u zemlji i šire", naveo je Brajović u čestitki.

On je rekao da je decenijama unazad Bijelo Polje predstavljalo regionalni privredni, ekonomski i kulturni centar.

"Da će na tom mjestu i ostati govore nam odlučni potezi institucija države Crne Gore i lokalnih uprava da bogatom jugu konkurentski suprostave bogate resurse sjevera naše zemlje i da sublimacijom potencijala i planskim ulaganjem u putnu, privrednu, poljoprivrednu i svaku drugu infrastrukturu ožive i valorizuju bogatstva i mogućnosti Limske doline", kazao je Brajović.

On je naveo da će se time steći uslovi da Bjelopoljci ostanu na prađedovskim ognjištima, i grade svoju egzistencijalnu i životnu sigurnost u svom gradu.

Bonus video: