Mrdak više nije direktor Nacionalnih parkova, Jelušić na čelu "Morskog dobra"

Problem poslovanja JPNP dospio je u žižu javnosti nakon izuzetno loših nalaza Državne revizorske institucije
190 pregleda 11 komentar(a)
Zoran Mrdak, Foto: Luka Zeković
Zoran Mrdak, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.03.2016. 18:14h

Zoran Mrdak više nije direktor Javnog preduzeća za nacionalne parkove (JPNP), a novi direktor “Morskog dobra” je Predrag Jelušić.

Na sjednici, uprkos najavama ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića, nije izabran novi direktor JPNP.

Vlada je rješenje o razrješenju Mrdaka donijela zato što mu je istekao mandat.

Zbog istog razloga, razriješena su i članovi Upravnog odbora JPNP Žarko Božović, Luka Mitrović, Jovan Kavarić i Orhan Redžepagić.

Vlada je Redžepagića ponovo imenovala na tu funkciju, a novi član UO biće generalna direktorica u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Olivera Brajović, tako da će, uz predsjenika Uroša Andrijaševića, UO tog javnog preduzeća činiti tri člana.

Problem poslovanja JPNP dospio je u žižu javnosti nakon izuzetno loših nalaza Državne revizorske institucije.

Na kontrolnom salušanju pred Odborom za ekonomiju i finansije, Gvozdenović je morao poslanicima da objašnjava zašto se sa transformacijom JPNP u privredno društvo kasni 13 mjeseci, a jedno od pitanja je bilo i kako to preduzeće funkcioniše bez uprave kojoj je istekao mandat krajem decembra.

Gvozdenović je pojasnio da Mrdak “vrši funkciju do izbora novog direktora”, iako to, kako je konstatovano, ne piše ni u jednom zakonu. Gvozdenović je kazao i da očekuje da će se transformacija JPNP završiti do kraja ove godine.

Jelušić, dosadašnji državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koji je jueče razriješen te dužnosti, na čelu “Morskog dobra” zamijeniće Mihaila Đurovića, koji je ostavku podnio zbog greške na tenderu za zakup 150 kupališta na području Budve, Bara, Tivta i Kotora.

Vlada je za čelne ljude Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i Uprave za imovinu, ponovo imenovala Vukicu Jelić i Blaža Šaranovića, dok je za v.d. direktora Direkcije javnih radova imenovan Milana Martinovića,umjesto Žarka Živkovića koji je razriješen zbog isteka mandata.

Bonus video: