"Berlin" otvorio "morsku kapiju" Crne Gore

Za njegovih 379 putnika, preduzeće „Luka Kotor“ priredilo je tradicionalnu dobrodošlicu, počastivši turiste priganicama i suvim smokvama
7 komentar(a)
Brod Berlin, Foto: Siniša Luković
Brod Berlin, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 03.03.2016. 13:33h

Uplovljavanjem prvog većeg ovogodišnjeg kruzera, broda „Berlin“ njemačke kompanije „FTI Cruises“, u luci Kotor je zvanično počela glavna ovogodišnja nautička sezona.

U protekle skoro tri mjeseca zimske postsezone, u Kotor su redovno uplovljavali mini-kruzeri „Athena“ i „Artemis“ američke kompanije „Grand Circle Cruises“, dok je 140-metarski „Berlin“ od 9.570 bruto-tona, sa 177 članova posade, prvi veći putnički brod koji je ove godine stigao u luku podno zidina Starog grada.

Za njegovih 379 putnika, preduzeće „Luka Kotor“ priredilo je tradicionalnu dobrodošlicu, počastivši turiste priganicama i suvim smokvama, prije nego što su oni otišli u šetnju ulicama Kotora i uživanje u ljepotama Starog grada koje im nije mogla pokvariti ni kiša.

Inače, prema do sada potvrđenim najavama stranih kompanija, u Kotor će ove godine uploviti skoro 440 velikih i manjih kruzera sa skoro pola miliona putnika, što će ovu sezonu učiniti najuspješnijom u istoriji preduzeća „Luka Kotor“ a.d.

Bonus video: