Tivatska marina na najvećoj nautičkoj smotri na Bliskom Istoku

Regionalno plemstvo i bogati kupci iz Bahreina, Kuvajta, Katara, Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata pridružiće se hiljadama posjetilaca iz Afrike, Azije i velikom broju kapetena, vlasnika brodova i ljubitelja nautike koji na sajam u Dubaiju dolaze iz Evrope i Amerike
77 pregleda 4 komentar(a)
Dubai boat show, Foto: Porto Montenegro
Dubai boat show, Foto: Porto Montenegro
Ažurirano: 03.03.2016. 13:09h

Kompanija „Adriatic Marinas“ predstavlja luksuzno tivatsko nautičko naselje i marinu za superjahte Porto Montenegro na 24. Internacionalnom Sajmu nautike u Dubaiju (Dubai International Boat Show - DIBS), koji traje do 5. marta.

Na sajmu se ovih dana predstavlja čak 850 kompanija i brendova iz više od 50 zemalja, od kojih preko 150 novih izlagača – među njima je i Porto Montenegro, koji se prvi put predstavlja sa izložbenim prostorom na ovom prestižnom nautičkom događaju. Očekuje se da će sajam posjetiti preko 30.000 ljudi iz 120 zemalja, a ovu čuvenu nautičku manifestaciju tradicionalno posjete i plemićke porodice iz Emirata. Marina Display u kojoj je Sajam organizovan, specijalno je konstruisan prostor za premijerne prezentacije najprestižnijih i najluksuznijih jahti današnjice. Više od 450 plovila i 25 najnovijih superjahti biće ovogodišnja glavna atrakcija manifestacije.

„Ovaj sajamski nastup kompanije „Adriatic Marinas“ odlična je komunikacijska platforma za još jedno predstavljanje kapaciteta tivatske marine od 450 vezova, izgradnju novog objekta „Regent Hotel Residences“ čime projekat ulazi u sljedeću fazu izgradnje kada su rezidencijalno-hotelski i poslovni objekti u pitanju. Činjenica da Porto Montenego na vez može prihvatiti i najveće jahte na svijetu, dužine čak do 250 metara, crnogorsku marinu svrstao je na poziciju svjetskog lidera, a sajamski nastup u Dubaiju je odlična prilika za predstavljanje naših kapaciteta. Tokom prvog dana sajma ostvareni su novi poslovni kontakti, koji nam omogućavaju umrežavanje sa različitim poslovnim subjektima, ali i direktnu prezentaciju klijentima iz Emirata.“- istakao je menadžer prodaje u Porto Montenegru Ivan Peković.

Regionalno plemstvo i bogati kupci iz Bahreina, Kuvajta, Katara, Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata pridružiće se hiljadama posjetilaca iz Afrike, Azije i velikom broju kapetena, vlasnika brodova i ljubitelja nautike koji na sajam u Dubaiju dolaze iz Evrope i Amerike.

Ovaj podatak potvrđuje porast značaja Ujedinjenih Arapskih Emirata u internacionalnoj industriji luksuza i lifestyle događaja, a samim tim predstavlja novo izazovno tržište za Porto Montenegro. Prednost pozicioniranja Crne Gore kao nove destinacije za UAE jeste dobra avio povezanost koja će od ljeta biti dodatno unapređena uvođenjem direktnih letova kompanije „FlyDubai“ za Podgricu, kao i činjenica da građanima Emirata nije potrebna viza za ulazak u Crnu Goru.

Bonus video: