Andrijana Knežević bije najtežu bitku, pomozimo joj da pobijedi bolest

Troškove operacije snosiće Zavod za zdravstvo Crne Gore, ali njihov boravak u bolnici snosi porodica
160 pregleda 4 komentar(a)
Andrijana Knežević
Andrijana Knežević
Ažurirano: 03.03.2016. 12:46h

Grupa mladih iz Berana pokrenula je humanitarnu akciju za prikupljanje pomoći oboljeloj Andrijani Knežević (25) iz Plava, koja bije trenutno najtežu bitku.

Andrijana se prije pet godina razboljela od sindroma hepatičnih vena i njen jedini spas je transplantacija jetre u Turskoj.

Ona je otputovala u Tursku sa svojom majkom koja će biti donor jetre.

Troškove operacije snosiće Zavod za zdravstvo Crne Gore, ali njihov boravak u bolnici snosi porodica.

Andrijanina porodica nema mogućnosti da snosi sve troškove budući da nemaju nikakva primanja.

Otac je nezaposlen i trenutno se nalazi na odeljenju u KBC, nakon što mu je nedavno otkriven rak debelog crijeva koji je metastazirao na pluća i jetru i čekaju ga hemoterapije.

Andrijana je odličan student, i pored bolesti koja je snašla nakon prve godine studija uspjela je da diplomira na Fakultetu za saobraćaj i logistiku u Beranama.

Građani Plava su počeli sa skupljanjem novca za pomoć ovoj porodici, ali to nije dovoljno da obezbjedi Andrijani i njenoj majci boravak na klinici i uspješan oporavak.

Akcija za pomoć je zbog toga pokrenuta u Beranama i Andrijevici.

Tim povodom u beranskom Centru za kulturu 10. marta u 19 časova biće održan humanitarni koncert pod nazivom "Berane za Andrijanu", dok će u Centru za kulturu u Andrijevici koncert biti 11. marta u 19 časova.

Ovo je samo dio aktivnosti koje su pokrenuli građani Berana, u nadi da će se što više ljudi zainteresovati za ovaj slučaj i pomoći da se Andrijana oporavi.

Sva sredstva biće uplaćena na žiro račun broj 510250299627701428 u CKB banci, koji je otvorila porodica Knežević.

Bonus video: