Superyachts o Porto Monenegru: Afirmisan igač na mapi luksuznih marina

“To je daleko najveći vez za jahte u regionu i prevazilazi veličinu bilo koje superjahte do sada sagrađene u svijetu”, piše ugledni portal
1 komentar(a)
Porto Montenegro, Foto: Porto Montenegro
Porto Montenegro, Foto: Porto Montenegro
Ažurirano: 02.03.2016. 19:08h

Porto Montenegro utvrdio je poziciju najprogresivnije marine za superjahte na Jadranu, nakon što je nedavno inaugurisao novi vez na kome se mogu smjestiti brodovi dugaki čak do 250 metara.

To je ocjena uglednog portala “Superyachts.com”.

Vez od 250 metara nalazi se uz operativnu obalu novoizgrađenog mula V elitnog tivatskog nautičkog centra, koje je završeno prošle godine.

Toliki pojedinačni kapacitet za prijem jahti trenutno ne nudi nijedna druga svjetska marina.

“To je daleko najveći vez za jahte u regionu i prevazilazi veličinu bilo koje superjahte do sada sagrađene u svijetu. Ovakvo razmišljanje 'u susret budućnosti' i očekivanom daljem porastu dimenzija jahti, pokazuje zašto je Porto Montenegro izuzetno brzo postao prepoznat i afirmisan 'igrač' na svjetskoj mapi luksuznih marina”, piše “Superyacht.com”.

Dodaje se i da su prednosti te infrastrukture već koristile neke od najvećih jahti svijeta, poput 124 metra duge “Golden Odussey”, dva metra kraće “Maryah”, “Radianta” od 110 metara, ili 102 metra dugačke “Symphony”, te reprezentativnog trojarbolnog jedrenjaka “The Maltese Falcon”.

Vez na mulu V bez problema će moći da primi i najveću jahtu na svijetu koja je još u gradnji - 222 metra dugi brod koji se vodi pod projektnim nazivom “Triple Deuce”, vrijedan preko 800 miliona eura, a koji će biti završen i neimenovanom vlasniku predat tek 2018. godine.

Portal “Superyacht.com” ocjenjuje da cijeli nautički kompleks Porto Montenegro sa “najmodernijim sadržajima koji izlaze u susret i najsloženijim potrebama superjahti i njihovih vlasnika”, brojnim luksuznim stanovima, 55 maloprodajnih i ugostiteljskih objekata u poslovnim prostorima marine, te hotelom “Regent” od pet zvjezdica, “daje ultaluksuznu dimenziju nepobjedivo lijepoj destinaciji” kakva je Boka Kotorska.

Bonus video: