Bijelo Polje: Novim sistemom vodovod će otkriti nelegalne priključke

Direktor Vodovoda „Bistrica“ Milan Bulatović je demantovao medije koji su proteklih dana izvještavali da voda vodovoda „Bistrica“ neispravna za piće
203 pregleda 0 komentar(a)
vodovod, pres, Foto: Jadranka Ćetković
vodovod, pres, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 02.03.2016. 14:24h

Preko projekta prekogranične saradnje koji finansira Evropska unija u Bijelom Polju u narednih 18 mjeseci u zaštitu i upravljanje vodnim resursima u Bijelom Polju će biti uloženo 266 980 eura, kazao je rukovodilac tehničke službe Vodovoda „Bistrica“ Marko Bulatović.

Projekat se realizuje u okviru Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Kosovo i vrijedan je 550.661 euro, od čega je učešće EU 468.o62 eura. Partner u projektu je Vodovod „Radonići“ u Đakovici.

Cilj projekta je doprinos održivom razvoju životne sredine u prekograničnom području između Kosova i Crne Gore, kroz poboljšanje zaštite i upravljanja prirodnim resursima.

Direktor Vodovoda Milan Bulatović je kazao da je će projekat osnažiti zaštitu i upravljanje vodnim resursima u dvije opštine kroz izradu studije izvodljivosti za uvođenje geografskog informacionog sistema i odgovarajuće opreme za preduzeća putem snimanja sistema vodosnadbijevanja i unošenja u GIS, organizovanje konsultacija o gubicima u vodosnadvijevanju i naplati usluga kao i razmjenu iskustava kroz studijske posjete Bijelog Polja i Đakovice. GIS-om će biti obuhvaćeno 40 odsto teritorija na tom području biće otkriveni svi nelegalni priključci na vodovod. antrfile: Voda „Bistrice“ je ispravna

Direktor Vodovoda „Bistrica“ Milan Bulatović je demantovao medije koji su proteklih dana izvještavali da voda vodovoda „Bistrica“ neispravna za piće.

Tačno je da je proteklih dana došlo do blagog zamućenja a preporučivano prekuvanje više odnosilo na najmlađe kategorije stanovništva i to ne zato što je i takva voda neispravna već iz čiste predostrožnosti.

„I ta blago zamućena voda je bakteriološki ispravna i Bjelopoljci piju jednu o najkvalitetnijih i najčistijih voda u Crnoj Gori“, kazao je Bulatović.

Bonus video: