Žali se na EPCG: Vukčević mjesec dana živi u mraku

“Sam živim, malo trošim, ali odgovorno tvrdim da je sat bio ispravan, nego je njima vjerovatno to daljinsko očitavanje nije funkcionisalo”, kazao je Vukčević
203 pregleda 3 komentar(a)
Slavko Vukčević, Foto: Zoran Đurić
Slavko Vukčević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.03.2016. 20:05h

Mještanin Golubovaca Slavko Vukčević požalio se „Vijestima” da nema struju mjesec dana, iako je potpisao protokol o izmirenju duga, uplatio 650 eura, deset za priključenje i dvadeset eura za takse.

“Struju su mi isključili 22. januara, a evo je 26. februar, nemam još uvijek napajanje. Uplatio sam i prvu ratu od 55,4 eura po osnovu ugovora o izmirenju duga, koji sam potpisao sa Elektroprivredom Crne Gore 26. januara”, kazao je Vukčević.

Međutim iz Elektroprivrede Crne Gore “Vijestima” je saopšteno da je Vukčević odjavljen iz baze potrošača EPCG.

“To je urađeno u akciji masovne odjave kupaca koji preko 12 mjeseci nijesu imali registrovanu potrošnju ni uplatu. Nakon odjave iz baze, potrošač je pokrenuo proceduru ponovne aktivacije, koja osim plaćanja duga podrazumijeva i sklapanje ugovora o priključenju i snabdijevanju. Potrošač ima nesporni dug koji je u obavezi da izmiri, a EPCG je izašla u susret da se isti plaća u ratama, kako i sam kupac navodi”, tvrde u EPCG.

Međutim, Vukčević tvrdi da je struju normalno koristio, a da električar nije mogao daljinski da je očita, odnosno da je stalno izbacivalo.

“Sam živim, malo trošim, ali odgovorno tvrdim da je sat bio ispravan, nego je njima vjerovatno to daljinsko očitavanje nije funkcionisalo”, kazao je Vukčević.

On je dostavio “Vijestima” ugovor o izmirenju zaključen 26. jaunara, gdje je navedeno da ima dug od 3.262, a da je dužan da uplati 650 eura odmah, a ostatak od 2.611 u 47 rata po 55,04 eura.

“To sam i učinio, što dokazuju i priznanice, ali u Elektrodstribuciji mi obećavaju da će uključiti struju i evo tako mjesec dana”, kazao je Vukčević.

On je rekao da je dobijao upozorenja da će biti isključen sa napajanja, a da je prestao da plaća struju prije možda četiri godine, revoltiran zbog visokog računa.

“Imao sam nekih 200 eura duga i došao mi je račun da platim 700 eura, sa dugom. To je bilo nemoguće, išao sam da se žalim, međutim nijesam mogao od gužve da to učinim i odustao sam. Od tada ne plaćam struju i dug sa sa kamatom je narastao na preko tri hiljade eura”, priznao je Vukčević.

Međutim iz EPCG navode da za sklapanje ugovora o priključenju, shodno novom Zakonu o energetici, potrošač treba da dostavi i list nepokretnosti kao dokaz vlasništva nad nepokretnosti u kojoj se nalazi mjerno mjesto.

“Potrošač nekretninu nije preveo na sebe, već se i dalje vodi na pokojnu osobu, tako da ne možemo pripremiti ugovor o priključenju, pa ni ugovor o snabdijevanju. Očekujemo da će se tokom ove sedmice naći kompromisno rješenje sa potrošačem”, ističu iz EPCG. Vukčević je kazao da su ga juče iz Elektroprivrede zvali, tražeći da uplati još 250 eura.

“To mi traže za 2.500 potrošenih kilovata, koje navodno nijesu obračunali. Ponudili su mi novi ugovor, odnosno da se stari raskine. To nije u redu”, kazao je Vukčević.

Bonus video: