"Prospe" se skoro milion eura godišnje

Odbor direktora predložio je ponovo za izvršnog direktora Milenka Medigovića, jednog od osumnjičenih u aferi “TQ Plaza- Plato na Jazu“
323 pregleda 0 komentar(a)
Rade Gregović, Jasmina Krstajić, Foto: Vuk Lajović
Rade Gregović, Jasmina Krstajić, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 01.03.2016. 20:00h

Od 4,2 miliona kubika vode koje budvanski “Vodovod” preuzme od Regionalnog vodosnabdijevanja čak polovina se prospe, kazao je predsjednik Odbora direktora “Vodovod i kanalizacija“ Budva Rade Gregović.

Računicom se dolazi da budvansko preduzeće gubi gotovo milion eura, imajući u vidu novu cijenu Regionalnog vodovoda od 39 centi za kubik vode.

Gregović je kazao da preduzeće održva 250 kilometara vodovodnog sistema, 40 kilometara sistema za odvođenje otpadnih voda, 7,88 kilometara podmorskih ispusta, pet crpnih stanica i četiri rezervoara.

Ističući da je sačinjen plan prioritetnih mjera programa rada, Gregović je kazao da je održavanje sistema u ispravnom stanju jedan od najvažnijih zadataka.

“Najznačajniji problem su svakako smanjenje i detekcija gubitaka na mreži, koji direktno utiče i na cijenu vode. Procjena je da su gubici 60 odsto, jer ne znamo tačno, teško ga je izmjeriti... Za ozbiljne rezultat treba novca. Pokušaćemo da tačno detektujemo trase gdje su najveći gubici , da se uloži u zamjene cjevovoda”, kazao je on, istakavši da bi smanjenje gubitaka vode uticalo i na manju cijenu vode.

On je naveo da će “Vodovod” ubuduće za preuzimanje vode iz Regionalnog vodovoda godišnje plaćati dva miliona eura, što je, zbog povećanja cijene kubika, 450.000 više nego lani.

V.d. izvršne direktorice Jasmina Krstajić kazala je da zapošljavaju 234 radnika i da je prosječna plata u tom preduzeću oko 500 eura.

Osumnjičeni Medigović opet predložen za izvršnog direktora

Odbor direktora predložio je ponovo za izvršnog direktora Milenka Medigovića, jednog od osumnjičenih u aferi “TQ Plaza- Plato na Jazu“.

“Medigović, kao bivši direktor ovog preduzeća, ispunjava sve formalno-pravne uslove da može da bude predložen za direktora“, kazao je Gregović.

Saglasnot na imenovanje Medigovića daće Skupštine opštine Budva.

Bonus video: