Šegrt imenovao direktore 23 zdravstvene ustanove

Šegrt je odlučio da ne vrši imenovanje direktora u zdravstvenim ustanovama Opšta bolnica Nikšić, Specijalna bolnica Dobrota i Dom zdravlja Herceg Novi, u kojima će se javni konkurs ponoviti
62 pregleda 21 komentar(a)
Budimir Šegrt, Foto: Savo Prelević
Budimir Šegrt, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.03.2016. 19:48h

Ministar zdravlja, Budimir Šegrt imenovao je danas direktore 15 domova zdravlja, pet opštih i dvije specijalne bolnice, kao i Zavoda za transfuziju krvi.

Iz Ministarstva zdravlja su precizirali da je za direktora Doma zdravlja Andrijevica imenovan Zvonko Vuković, Borislav Lalović za direktora Doma zdravlja u Baru, a Zuhra Hadrović biće na čelu Doma zdravlja u Beranama.

Majda Dobardžić, Zoran Špadijer, Nenad Vušurović i Dejan Mandić biće na čelu domova zdravlja u Bijelom Polju, Budvi, na Cetinju i u Danilovgradu.

Direktor Doma zdravlja u Kolašinu biće Dragica Popović, a na čelu tih ustanova u Mojkovcu, Nikšiću, Plavu, Podgorici i Rožajama biće Ikonija Minić, Veselin Bulatović, Omer Šahmanović, Nebojša Kavarić i Hajran Kalač.

Na čelu tivatskog Doma zdravlja biće Snežana Matijević, a na čelu ulcinjskog Pavle Marniković.

Iz Ministarstva zdravlja saopštili su da su za direkore opštih bolnica u Baru, Bijelom Polju, Kotoru, Pljevljima i na Cetinju izabrani Dragoslav Tomanović, Biserka Bulatović, Ivan Ilić, Mile Goločevac i Dragan Vujović.

Za direktore specijalnih bolnica u Brezoviku i Risnu izabrani su Gordana Reljić i Milić Jauković.

Na čelu Zavoda za transfuziju krvi biće Gordana Rašović.

„Postupak odlučivanja za imenovanje direktora je u toku za zdravstvene ustanove - Zavod za hitnu medicinsku pomoć, Opštu bolnicu Berane, Dom zdravlja Kotor i Dom zdravlja Pljevlja“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Šegrt odlučio da ne vrši imenovanje direktora u zdravstvenim ustanovama Opšta bolnica Nikšić, Specijalna bolnica Dobrota i Dom zdravlja Herceg Novi, u kojima će se javni konkurs ponoviti.

Iz Ministarstva su poručili da se izboru kandidata za imenovanje direktora zdravstvenih ustanova pristupilo odgovorno i objasnili da je formirana Komisija u Ministarstvu zdravlja, koja je provjerila blagovremenost dostavljenih prijava i potpunost dokumentacije koja je priložena.

„Ministar je izvršio analizu programa rada svih kandidata i predložene planove razvoja i rada zdravstvenih ustanova, kao i način preduzimanja konkretnih mjera i aktivnosti, u odnosu na poboljšanje i unaprjeđenje kvaliteta i dostupnosti zdravstvene zaštite građanima“, precizira se u saopštenju.

Navodi se da su, na osnovu priložene dokumentacije, imenovani kandidati koji su iskazali najviše kvaliteta u planiranim aktivnostima, čiji je cilj postizanje očekivanih rezultata u obezbjeđivanju dostupne, kvalitetne i blagovremene zdravstvene zaštite.

„Stručne, profesionalne i moralne osobine prijavljenih kandidata, sa najboljim programom rada i razvoja zdravstvene ustanove, u interesu građana, bili su odlučujući kriterijumi za izbor direktora zdravstvenih ustanova i odluku ministra, saglasno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: