Riješiti pitanje preuzimanja i ostavljanja putnika na stajalištima

Nedavno je Bjelopoljska partija predlažila da se uz sami most, prema zelenoj zgradi, koji se nalazi preko rijeke Lješnice, dodatno izgradi trotoar, a da se postojeći trotoar na mostu pretvori u drugu saobraćajnu traku
67 pregleda 0 komentar(a)
Bijelo Polje, Foto: Printscreen (YouTube)
Bijelo Polje, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 01.03.2016. 14:44h

Bjelopoljska partija pokreće inicijativu da se zaštite interesi vozača automobila, jer pri dolasku iz okolnih lokaliteta u centar grada primorani su da ostavljaju ili preuzimaju putnike na nepropisan način. To se odvija zaustavljanjem automobila i autobusa na gradskim ulicama, pri čemu dolazi do zakrčenja saobraćaja a samim stim i ugrožavanja bezbijednosti putnika. Osnovni razlog takvih okolnosti je nepostojanje ni jednog stajališta uz gradske saobraćajnice pa i uz samu magistralu, gdje bi se iz putnićkih automobila moglo vršiti nesmetano ostavljanje i preuzimanje putnika.

"Naglašavamo da autobusi koji pristižu iz pravca Podgorice, Berana, Prijepolja ili pak iz bjelopoljskih sela, zbog malog kapaciteta autobuske stanice Novoprevoza ali i nepostojanja usputnog stajališta, često puta su prinuđeni da servis putnicima pružaju zaustavljanjem vozila na kolovozu i na trotoaru. Evidentan je problem sa kojima se susreću i bjelopoljski taksisti kojima nijesu omogućena stajališta na mjestima tamo gdje to putnicima najviše odgovara, a to su lokaliteti ul. Živka Žižića i pravac prema ulici Slobodana Penezića preko mosta na rijeci Lješnici, tako da na tim mjestima neprestalno dolazi do gušenja saobraćaja", kažu u toj partiji.

To su razlozi, ističu iz te partije, što su pokrenuli iniciativu da se riješi pitanje ostavljanja i preuzimanja putnika na stajalištima uz gradske saobraćajnice i magistralu.

Nedavno Bjelopoljska partija je predlažila da se uz sami most, prema zelenoj zgradi, koji se nalazi preko rijeke Lješnice, dodatno izgradi trotoar, a da se postojeći trotoar na mostu pretvori u drugu saobraćajnu traku za vozila koja dolaze iz pravca ulice Živka Žižića, ulicice Slobode i ulice 3. Sandžačke, niz Kulu.

"Na taj način više je nego očigledno da bi se rasteretio saobraćaj a uz to mogao bi se riješiti i problem usputnog stajališta za putnike koji se prevoze sa automobilima i autobusima. Ako neko ima drugačije i bolje rješenje mi ćemo isto podržati ali u suštini tražimo da se riješi pitanje ostavljanja i preuzimanja putnika na stajalištima uz gradske saobraćajnice i magistralu u Bijelom Polju", zaključuje se u saopštenju Bjelopoljske partije.

Bonus video: