Fotografiši "Balkanski zeleni pojas" i osvoji vrijedne nagrade

Ovom području pripadaju delta rijeke Bojane, Ulcinjska solana, Skadarsko jezero, kanjon rijeke Cijevne i NP Prokletije
1 komentar(a)
Prokletije, Grebaje, Foto: Shutterstock.com
Prokletije, Grebaje, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 01.03.2016. 13:24h

Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) u saradnji sa njemačkom organizacijom EuroNatur i Regionalnom kancelarijom za istočnu Evropu i Centralnu Aziju (ECARO, bivši IUCN SEE) organizuje foto takmičenje „Balkanski Zeleni pojas" sa ciljem promocije prirodnih i kulturnih vrijednosti područja bivše gvozdene zavjese u Crnoj Gori.

Ovom području pripadaju delta rijeke Bojane, Ulcinjska solana, Skadarsko jezero, kanjon rijeke Cijevne i NP Prokletije.

Na konkursu koji traje do 30. juna 2016. godine mogu učestvovati svi ljubitelji fotografije šaljući svoje fotografije putem mejla na green.belt.crna.gora@gmail.com.

"Pobjednike očekuju vrijedne nagrade i to: biciklo, dvogled, stalak (tripod) za fotoaparat, majca, šolja i USB fleš memorija sa interesantnim motivom", navode iz CZIP.

O pobjednicima konkursa će odlučiti žiri: Zenepa Lika (Opštine Ulcinj), Ilija Perić (riders.me), Saša Popović (Saša Popović photography) i Radonja Srdanović (Mountain guide), a nakon završetka konkursa biće organizovano i glasanje putem Facebook stranice Centra za zaštitu i proučavanje ptica-CZIP CG.

Pobjednici konkursa će biti proglašeni do kraja jula 2016. godine, dok će pobjedničke fotografije biti objavljene na sajtu www.czip.me i www.europeangreenbelt.org.

Foto takmičenje se istovremeno realizuje u svim balkanskim zemljama (Srbija, Makedonija, Rumunija, Bugarska, Grčka, Kosovo, Turska, Crna Gora) i predstavlja aktivnost regionalnog projekta „Zaštita biodiverziteta na Balkanu-Jačanje saradnje duž Balkanskog Zelenog pojasa" koji je podržan od strane Njemačke fondacije za zaštitu prirode (DBU).

Cilj projekta je unaprijeđenje saradnje na polju očuvanja i promocije Zelenog pojasa (Green Belt), mreže zaštićenih područja i područja od značaja za zaštitu koja obuhvataju pojas bivše „gvozdene zavjese" na Balkanu.

Više informacija o uslovima konkursa pogledajte na stranici CZIP-a.

Bonus video: