Stanove dobijali i oni koji ne žive u Podgorici, ni u Crnoj Gori

Bošnjak je javno pozvala sve ‘osvajače’ stanova da kažu “da li među njima ima neko, a da nije glasač DPS”
129 pregleda 43 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Filip Roganović
Branka Bošnjak, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 01.03.2016. 14:05h

Poslanica DF-a u Skupštini Crne Gore i odbornica u lokalnom parlamentu, Branka Bošnjak, ponovo će podnijeti tužbu protiv predsjednika gradske Komisije za dodjelu stanova, Nebojše Kavarića.

Bošnjak je objasnila da će to učiniti, jer Kavarić “uporno odbija da dostavi kopije odluka na osnovu kojih je izvršena dodjela stanova, iako mu je početkom prošle godine Upravni sud to naložio”.

"Zato me i čudi gradonačelnik Slavoljub Stijepović, koji kaže da je sve rađeno transparentno i po zakonu, kada spisak još uvijek nije konačan. Već iz ovog nepotpunog spiska vidimo da tu ima onih koji uopšte nijesu građani Podgorice, poput Petra Porobića - bivšeg trenera vaterpolista koji je koliko znam stanovnik, a čak i odbornik DPS u Herceg Novom, dok neki od njih uopšte ne žive u Crnoj Gori”, kazala je Bošnjak.

Ona je istakla da spisak koji je nedavno objavljen, na isti način tretira i ljude u stanju socijalne potrebe i one kojima je stan dodijeljen na osnovu eksproprijacije zemljišta.

Bošnjak je ocijenila da pod velom tajne ostaje najvažnije pitanje “Ko su zaslužni građani Podgorice kojima su dodijeljeni stanovi i po kom osnovu su im dodjeljivani”.

Bošnjak je javno pozvala sve ‘osvajače’ stanova da kažu “da li među njima ima neko, a da nije glasač DPS”.

Ona je podsjetila da je prošlo skoro pet godina od kada je pokrenula problem dodjele stanova pred Upravnim sudom, navodeći da je donešeno nekoliko presuda kojima se nalaže Glavnom gradu da joj dostave kopije odluka na osnovu kojih je izvršena dodjela stanova.

"Međutim, do dana današnjeg sve je mrtvo slovo na papiru”, kazala je Bošnjak.

Poziv državnom tužiocu

Bošnjak je pozvala i državnog tužioca da istraži “ ovo, očigledno, krivično djelo sa elementima korupcije”.

"Pošto se radi o višemilionskim sredstvima građana Podgorice koja su kroz ove stanove po nečijem diktatu data podobnim pojedincima kroz zloupotrebu položaja, pozivam državnog tužioca da u sklopu istraživanja koja je već započeo u vezi Glavnog grada istraži i ovo očiglednu krivično djelo sa elementima korupcije”, kazala je Bošnjak.

Bonus video: