Uspješno realizovan program "Podigni glavu, otkrij Orjen“

“Sve to ne bi bilo moguće bez saradnje sa sportskim klubovima, nevladinim organizacijama, vlasnicima ugostiteljskih objekata u zaleđu, koji su nosili dobar dio programa. Takođe, valja istaći razumijevanje u lokalnoj vlasti za sve naše aktivnosti i dragocjenu podršku Turističke organizacije Herceg Novi i Herceg festa”, ističe vd direktor Agencije zaq razvoj i zaštitu Orjena Željko Starčević
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.02.2016. 16:16h

Pješačkom turom do sela Žlijebi u hercegnovskom zaleđu završen je program Podigni glavu upoznaj Orjen koji je organizovala Agencija za razvoj i zaštitu Orjena.

U 15 programa koji su organizovan od 16. Decembra prošle , pa sve do kraja februara ove godine, učestvovalo je 569 ljudi, u prosjeku blizu 40 po svakom dešavanju. Po brojnosti su se istakli „Kićenje kleke“ (125 učesnika) i „Noć punog mjeseca“ (68 učesnika), ali u globalu je za sve događaje zabilježen veoma dobar odaziv.

“Sve to ne bi bilo moguće bez saradnje sa sportskim klubovima, nevladinim organizacijama, vlasnicima ugostiteljskih objekata u zaleđu, koji su nosili dobar dio programa. Takođe, valja istaći razumijevanje u lokalnoj vlasti za sve naše aktivnosti i dragocjenu podršku Turističke organizacije Herceg Novi i Herceg festa”, ističe vd direktor Agencije zaq razvoj i zaštitu Orjena Željko Starčević.

Uvjeren je da su “obavili odličan popularizacioni učinak, pogotovo u Herceg Novom, ali i šire, u Boki Kotorskoj, pa i reonu tromeđe”.

“Posebno smo zadovoljni što smo mogli prezentovati ne jedan, već mnoštvo aspekata vrijednosti Orjena, odnosno hercegnovskog zaleđa. Za očekivati je da će se nakon ovog prvog koraka intezivirati razni programi valorizacije ovog područja, naravno, usklađeni sa potrebom očuvanja prirode, antropogenog pejzaža i graditeljskog nasljeđa”, zakjučuje Starčević..

Iz Agencijenajavljuju nove programe: od organizacije popularizacionih i stručnih predavanja, izlaganja i okruglih stolova, preko podrške drugim subjektima koji se bave Orjenom, pa sve do organizacije turističkih manifestacija, kakav je Sajam domaće trpeze i tradicionalnih jela hercegnovskog zaleđa, planiran za 11. jun u selu Kameno.

Galerija

Bonus video: