"Ne treba da čekamo da nam se nešto desi da bismo dali krv"

Akcija dobrovoljnih davaoca vjernika dobra tradicija pred početak velikog vaskršnjeg posta i nema ništa ljepše za spasenje nego da post započne nekim dobrim djelom
53 pregleda 1 komentar(a)
dobrovoljni davaoci krvi, Foto: Jadranka Ćetković
dobrovoljni davaoci krvi, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 29.02.2016. 15:14h

Tridesetak vjernika Srpske pravoslavne opštine Bijelo Polje i Bratsva pravoslavne omladine učestovalo je danas u akciji dobrovoljnih davaoca krvi, na odjeljenju Transfuzije bjelopoljske bolnice.

Protojerej Darko Pejić je kazao da je akcija dobrovoljnih davaoca vjernika dobra tradicija pred početak velikog vaskršnjeg posta i nema ništa ljepše za spasenje nego da post započne nekim dobrim djelom.

"Ne treba da čekamo da nam se nešto desi da bi dao krv. Dobro treba činiti kad god možeš a ne kad moraš, jer to onda nije dobro djelo nego moranje“, kazao je o. Darko, apelujući na mlade da više učestvuju u ovakvim akcijama.

Predsjednik Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Gojko Šestović je kazao je da je ovo je prva ovogodišnja akcija dobrovoljnih davaoca i apelovao na sportske klubove, studente, taksi i druge da se organizuje da učestvuju u dobrovoljnom davanju krvi.

Bonus video: