Abazović: Bijelo Polje mora postati lokomotiva razvoja sjevera

“Svim građanima Bijelog Polja, aktuelnoj upravi grada, Skupštini Bijelog Polja i svim njenim odbornicima u svoje lično i u ime Građanskog pokreta URA čestitam Dan opštine”
459 pregleda 2 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: GP URA
Dritan Abazović, Foto: GP URA
Ažurirano: 03.01.2019. 10:21h

Bijelo Polje je regionalni centar, grad sa bezbroj mogućnosti i resursa koje treba u potpunosti iskoristiti kako bi život građana toga grada ali i cijelog sjevera bio neuporedivo bolji. Moramo stvarati uslove kako bi Bijelo Polje postalo lokomotiva razvoja cijelog sjevera zemlje, poručio je lider URE, Dritan Abazović u čestitki povodom Dana opštine.

“Veliki problem ostaju masovne migracije stanovništva usljed nedostatka perspektive i uslova za normalnu egzistenciju. Zato i ovaj Dan opštine, mnogo građana Bijelog Polja čeka izvan njegovih granica, a na aktuelnoj i svakoj budućoj vlasti je da uloži maksimum svojih napora i kapaciteta kako bi građane zadržali a raseljene motivisali da se vrate”, kazao je Abazović.

On je istakao da se prirodni resursi ovog područja moraju još više iskorišćavati te da se mora nastojati da se privuku strani i domaći renomirani investiroti koji bi biznis vezali za Bijelo Polje. ”Geografski položaj Bijelog Polja je još jedan od velikih prednosti grada na Limu, a valorizacijom neiskorišćenih turističkih potencijala, poput Đalovića pećine, ovaj kraj bi postao zanimljiv i za turiste”, dodao je lider URE.

Ocijenio je i da svaka lokalna uprava u ovom gradu kao i država moraju imati na umu da se prirodna bogatstva ovog kraja moraju sačuvati i da tu ne može biti kompromisa.

“Svim građanima Bijelog Polja, aktuelnoj upravi grada, Skupštini Bijelog Polja i svim njenim odbornicima u svoje lično i u ime Građanskog pokreta URA čestitam Dan opštine”, zaključio je Abazović.

Bonus video: