Za „robijaše” nema mjesta na kotorskom karnevalu

U dvoranu nije mogla maska koja precizno aludira na aktuelna hapšenja političara zbog milionskih malverzacija
313 pregleda 40 komentar(a)
robijaši maskenbal, Foto: Privatna arhiva
robijaši maskenbal, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 29.02.2016. 14:08h

Predstavnici Organizacionog odbora Kotorskog karnevala zabranili su preksinoć članovima tivatske grupne maske „Špijuni su među nama“ da uđu na maskenbal u Radanovićima.

Prema tvrdnjama aktera i svjedoka događaja koji nisu željeli da im se imena objave, ulazak u dvoranu onemogućila im je predsjednica Upravnog odbora Kulturnog centra „Nikola Đurković“ iz Kotora i članica kotorskog DPS-a Vjere Rašković Perojević.

Maskenbal održan u Poslovnom centru „Vukšić“ u Radanovićima, sastavni je dio Kotorskih karnevalskih fešti koje su formalno počele u petak.

Grupna maska „Špijuni su među nama“ već se okitila prvom nagradom na Lastovskom karnevalu u Tivtu i četvrtom nagradom na maskenbalu Praznika mimoze u Herceg Novom.

Nju čini dvadesetak mladih iz Tivta, obučenih u policijske i robijaške uniforme sa natpisima na leđima - kum, bratanić, stric, tatin sin, investitor, a sve u pratnji „advokata Biberovića“.

Maska koja je jasna aluzija na aktuelna hapšenja niza visokih državnih i lokalnih funkcionera u Crnoj Gori, pod sumnjom da su dio organizovane kriminalne grupe koja je državu oštetila za više desetina miliona eura.

“Kada smo došli na vrata PC 'Vukšić' gdje se maskenbel održavao, prišla nam je gospođa iz Organizacionog odbora i rekla nam da ne možemo ući i učestvovati na maskenbalu jer je navodno naša maska politička i nekorektna. Zabranila nam je ulazak u salu, što je momentalno izazvalo revolt još nekoliko učesnika maskebala - naših prijatelja i poznanika, pa je manifestaciju demonstrativno napustilo još nekoliko maski”, ispričao je „Vijestima“ jedan od članova nepoželjne grupne maske „Špijuni su među nama“.

Tu verziju događaja novinaru su potvrdili još neki učesnika maskenbala u Radanovićima, ocijenivši da je nezapamćeno takvo ponašanje organizatora pučke fešte i da se do sada na karnevalu nikada nije vodila „politička cenzura“.

Rašković Perojević juče je tražila da joj pitanja u vezi sa dešavanjima na subotnjem maskenbalu, dostavimo mejlom na adesu Kulturnog centra, obećavši da će na njih Organizacioni odbor Kotorskog karnevala odgovoriti u ponedjeljak.

Direktor Kulturnog centra Kotor i njen stranački kolega iz DPS Miloš Dževerdanović, rekao je da ne želi da bilo što komentariše prije nego što se „detaljno upozna“ sa dešavanjima na maskenbalu i najavio da će se o tome u ponedjeljak izjasniti Organizacioni odbor.

Bonus video: