Nikšić: Osnovci pomagali starijim sugrađanima da pređu ulicu

Prema njenim riječima primjeri odgovornih i neodgovornih učesnika u saobraćaju, koji su učenici imali priliku da uoče, imaće uticaj na njihovo buduće ponašanje u saobraćaju
2 komentar(a)
Ažurirano: 29.02.2016. 12:22h

Učenici saobraćajne sekcije Osnovne škole „Braća Labudović“ u sklopu aktivnosti koju je organizovala NVO „Alfa centar“, pomagali su starijim sugrađanima da pređu ulicu, a sve u cilju sagledavanja bezbjednost saobraćaja kroz prizmu humanosti.

“Uz prisustvo pripadnika Uprave policije učenici su takođe kontrolisali odvijanje saobraćaja kako bi vidjeli koje saobraćajne propise njihovi sugrađani najčešće krše. Na taj način bili su u prilici da opomenu prekršioce saobraćajnih propisa, koji time ugrožavaju i svoju i tuđu bezbjednost, ali i da se zahvale onima koji ih poštuju“, kazala je Nada Radović, koordinatorka programa bezbjednosti saobraćaja u „Alfacentru“.

Prema njenim riječima primjeri odgovornih i neodgovornih učesnika u saobraćaju, koji su učenici imali priliku da uoče, imaće uticaj na njihovo buduće ponašanje u saobraćaju.

Podijeljeno je oko 100 flajera „Pješaci, bezbjedno u saobraćaju“, a pomenuta aktivnost realizovana je u saradnji Međunarodne policijske asocijacije, sekcije Crne Gore i Udruženja „Roditelji“. Prema riječima Radović to je prva u nizu aktivnosti koje će pomenute organizacije, koje su nedavno potpisale memorandum o saradnji, zajednički realizovati.

Galerija

Bonus video: