Kovačević i Stijepović uručili ključeve 100 stanova za penzionere

Kovačević je kazala da Ministarstvo rada i socijalnog sataranja i crnogorska Vlada u partnerskom odnosu sa lokalnim samoupravama vode računa o najugroženijoj populaciji, koja je gradila državu a nije sebi obezbijedila krov nad glavom
82 pregleda 6 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Zorica Kovačević, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Slavoljub Stijepović, Zorica Kovačević, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Ažurirano: 29.02.2016. 12:07h

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević i gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović uručili su danas ključeve 100 stanova za penzionere, koji su koštali oko 3,3 miliona eura.

U zgradi izgrađenoj na Tuškom putu ima 88 garsonjera i 12 jednosobnih stanova.

Potpredsjednik Udruženja penzionera, Ilija Stanišić je kazao da je u suterenu, posebnim projektom, izrađen prostor od 145 kvadratnih metara, koji sadrži priručnu kuhinju, klub za rekreaciju penzionera, vešeraj, prostor za gerentološku domaćicu i medicinsko osoblje.

To je, kako je naveo, urađeno sa namjerom da ih koriste penzioneri iz svih objekata.

„Objekat koji je danas otvoren koštao je tri miliona i 327 hiljada eura, a finansirali su ga Vlada Crne Gore, Fond PIO i penzioneri Podgorice“, kazao je Stanišić.

Kovačević je kazala da Ministarstvo rada i socijalnog sataranja i crnogorska Vlada u partnerskom odnosu sa lokalnim samoupravama vode računa o najugroženijoj populaciji, koja je gradila državu a nije sebi obezbijedila krov nad glavom.

„Ovo ne radimo samo u Podgorici već i u čitavoj Crnoj Gori“, objasnila je Kovačević, dodajući da se ne može raditi bez podrške lokalnih samouprava.

Ona je kazala da je primjer Podgorice dobar primjer kako Ministarstvo rada, Vlada i penzioneri rješavaju svoje stambeno pitanje.

Kovačević je poručila da će to resorno ministarstvo nastaviti i dalje da podržava akcije i izgradnju i treće stambene zgrade za penzionere.

Stijepović je kazao da su i ranija i aktuelna gradska uprava doprinosile takvim projektima u Glavnom gradu a za ustupanje zemljišta i komunalno upremanje lokacije su, kako je naveo, uložili oko tri miliona eura.

„To nije mala suma ali smatramo da to naši penzioneri zaslužuju, i da treba da omogućimo ljudima koji za vrijeme radnog vijeka nijesu riješili stambeno pitanje to urade sada“, kazao je Stijepović.

Gradska uprava će, kako je naveo, ubudiće ulagati u nove projekte kako bi obogatila i upotpunila sadržaje penzionerskih aktivnosti.

„Planiramo da do kraja godine otvorimo dva dnevna centra za penzionere“, najavio je Stijepović.

Gradonačelnik je kazao da se trenutno radi na izgradnji glavnog projekta za novi dom starih, na Starom aerodromu, koji će moći da primi 250 korisnika.

Bonus video: