Leković: Barska naselja dobiće vodovodnu mrežu za izbore

Demokrate navode da posebno zabrinjava činjenica da većina pomenutih naselja spada u glavne turističke destinacije grada Bara, čija se ponuda nalazi na promotivnim štandovima TO, te da je potpuno neshvatljivo da se godinama ovaj problem ignoriše i ne rješava
77 pregleda 4 komentar(a)
Momčilo Leković, Foto: Demokrate
Momčilo Leković, Foto: Demokrate
Ažurirano: 29.02.2016. 10:47h

Brojna naselja na putu od Bara prema Ulcinju u 21. vijeku nemaju sprovedenu vodovodnu mrežu, odnosno pijaću vodu, a rješavanje tog problema će barski zvaničnici ostaviti za izbore da bi obezbijedili novi mandat, smatraju Demokrate Crne Gore.

“Dok se investiciona izborna mašina vlastodržaca uveliko zahuktava na jednoj strani Opštine Bar, investicijama naprasno obezbijeđenim i po ustaljenoj praksi tempiranim baš za ovu izbornu godinu, druga strana grada, ona južnija, ne posjeduje ni elementarne uslove za život,” požalio se Momčilo Leković, pomoćnik direktora Demokrata.

“Uzaludni su višegodisnji zahtjevi stanovnika Dobre Vode odnosno Utjehe, Velikog Pijeska kao i naselja Sveti Ivan da njihov problem bude riješen ili u određenoj mjeri makar razmotren, gradski oci očigledno nemaju sluha, ili možda bolje reći, da rješavanje problema po ustaljenoj praksi tempiraju za neke naredne izbore koji će im obezbijediti novo ustoličenje”.

Demokrate navode da posebno zabrinjava činjenica da većina pomenutih naselja spada u glavne turističke destinacije grada Bara, čija se ponuda nalazi na promotivnim štandovima TO, te da je potpuno neshvatljivo da se godinama ovaj problem ignoriše i ne rješava.

“Govoriti o turističkom potencijalu, elitnim turističkim kompleksima a nemati osnovne, odnosno elementarne preduslove za život, je potpuni ad absurdum,” naglašava Leković.

Dodaje da je porazna činjenica da u Crnoj Gori, kao zemlji sa obiljem raspoloživih vodnih resursa, upravo voda postane luksuz i nedokučiv resurs za hiljade građana.

Zbog stoga Demokrate smatraju da sve nadležne institucije moraju što hitnije da se zauzmu za rješavanje ovog problema.

“Ukoliko ne postoje preduslovi za određena naselja, odnosno zakonski osnovi (DUP), u saradnji sa mještanima iste i obezbijediti, kako bi konačno postavili temelje za razvitak i ovog dijela Opštine Bar i istovremeno obezbijedili svim mještanima sa ovog područja, život dostojan čovjeka 21. vijeka,” navodi se na kraju saopštenja.

Bonus video: