Marković: Vjerujem da će 2019. biti godina većih zarada u cijelom sektoru

Premijer je dodao kako vjeruje da će se ove godine stvoriti preduslovi za rast penzija i poboljšanja standarda za zaposlene u obrazovanju, zdravstvu i u drugim sektorima
3424 pregleda 13 komentar(a)
Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 03.01.2019. 12:05h

Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je kako vjeruje da će 2019. biti godina većih zarada za zaposlene, ne samo u javnoj administraciji, već i u privatnom sektoru, kao i da vjeruje da će se ove godine stvoriti preduslovi za rast penzija i poboljšanja standarda za zaposlene u obrazovanju, zdravstvu i u drugim sektorima.

"Uradićemo sve da sivu ekonomiju stavimo pod kontrolu, da se plaćaju porezi i doprinosi državi i na taj način stvaramo uslove da se taj dio profita koji Crna Gora stvara iz rasta svoje ekonomije prelije i u džepove građana", istakao je Marković.

Marković je danas u Bijelom Polju otvorio novi pješački most Sutivan - Njegnjevo, tačno godinu po polaganju kamena-temeljca.

Most će, kako je rekao, značiti novi kvalitet za građane tog kraja.

Premijer je poručio da će Vlada dogodine uložiti i 150.000 eura u izgradnju sportske dvorane za potrebe lokalne škole, kao i 100.000 eura za uređenje prilaznih uteva novom mostu.

On je podsjetio da su u decembru otvoreni tenderi za radove na području Bijelo Polja u vrijednosti preko 13,5 miliona eura.

"Dakle, 2019. i 2020. će za Vladu, građane i rukovodstvo Bijelog Polja biti godina pregnuća, novih rezultata i velikih uspjeha", poručio je Marković.

"Mi ćemo ovdje biti svakog dana u godini, kako bismo se radovali ovakvom i sličnim projektima i novom kvalitetu života u Bijelom Polju, na cijelom sjeveru, i naravno, u cijeloj Crnoj Gori", rekao je predsjednik Vlade.

Bonus video: