"Mala fešta od naranče" razvedrila oblačni Herceg Novi

Generalna direktorka Direktorata za privredu i ribarstvo, Danijela Stolica koja je otvorila Feštu ocijenila je da bi ona mogla postati veliki brend Herceg Novog
54 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 28.02.2016. 14:41h

"Mala fešta od naranče" koju organizuje NVO Ruke, mirisima, bojama i ukusima razvedrila je danas oblačni Herceg Novi.

Veliki broj volontera i udruženja predstavili su džemove, slatko, likere, kolače, sokove, suvenire, i druge proizvode od narandže i inspirisane tom slatkom mediteranskom voćkom.

Generalna direktorka Direktorata za privredu i ribarstvo, Danijela Stolica koja je otvorila Feštu ocijenila je da bi ona mogla postati veliki brend Herceg Novog.

"Zašto ne bi Herceg Novi, kao i mnogi primorski gradovi na Mediteranu imao neki proizvod kojeg će turisti odnijeti iz grada kako bi se dugo sjećali boravka u njemu. Ako može Krf da bude prepoznat po fortuneli, Sorento i Kipar po limunu, zašto ne bismo u Herceg Novom pokrenuli da se naši turisti vraćajući kućama i koferima odnesu proizvode od narandže poput džema ili likera? Zašto ti proizvodi ne bi bili u ponudi svih naših restorana i kafića", kazala je Stolica i obećala pomoć ministarstva poljoprivrede.

"Ove godine Fešta je donijela i neke novine, među njima i program "Orange international" u kome predstavljena kulinarska umijeća sa ukusom narandže iz dalekih destinacija : Meksika, Italije, Britanije, Rusije, …Program je obuhvatio i izložbu fotografija hercegnovskih srednjoškolaca, gosti fešte biće djeca iz vrtića "Igalo" , a nastupile su i članice Mažoret kluba Lily, kao i klapa Castel nouvo potpomognuta muzičarima iz drugih sastava i klapa", objasnila je Milina Kovačević.

Pomoć je pružila i Gradska kafana koja radi u sastavu Light House.

Engleskinja Jona i njene prijateljice koja već nekoliko godina dio vremena provodi na Žanjicama organizovale su donatorsku prodaju njihovih kulinarskih specijaliteta, ali i vitraža inspirisanih narandžom, a sav prihod namijenile su azilima za napuštene pse u Herceg Novom i Kotoru.

Iako je prošle godine uveliko hvaljena, ove godine Fešta od naranče nije dobila podršku, kakvu je zasluživala od nadležnih u gradu, prije svega Turističke organizacije.

Galerija

Bonus video: