Marina u Porto Mileni, trim staza do Rta Đerane

Oko 5.000 eura potrošiće za nadzor nad radovima na izgradnji navoza na Maloj plaži
347 pregleda 5 komentar(a)
Ada Bojana, Ulcinj, Foto: Alfa-tours.com
Ada Bojana, Ulcinj, Foto: Alfa-tours.com
Ažurirano: 27.02.2016. 16:00h

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom planira da tokom godine u Ulcinj uloži oko 150.000 eura za realizaciju projekata i izradu nekoliko revizija i studija.

Osim uobičajenih aktivnosti na revitalizaciji borove šume, čišćenja i produbljivanja dna lučice Kacema, uređenja zelenih površina na Pristanu i tamponiranja prilaznih puteva na Velikoj plaži, prvi put makar i deklarativno u planu se pominje marina u Port Mileni.

Morsko dobro, prema najavama, planira da izradi stručno-naučni izvještaj koji će marinu tretirati kroz prizmu svih problema i ranijih projekata, koji su se odnosili i na povezivanje kanala sa rijekom Bojanom.

“Vijestima” je u Morskom dobru pojašnjeno da će se tek nakon toga znati eventualna održivost projekta izgradnje marine u Portu.

Najviše novca 27.500.000 eura, JP uložiće za izgradnju navoza u Mandraću, na istočnom dijelu Male plaže, za izvlačenje barki na suvo.

Taj posao planiran je za treći kvartal.

Na realizaciju stiže i dugoočekivani projekat izgradnje trim staze od hotela Albatros do Rta Đerane, a izrada glavnog projekta u II kvartalu koštaće 9.000 eura. Javno preduzeće već je Opštini podnijelo zahtjev za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova.

Prethodno, do sezone Morsko dobro planira da očisti pješačku stazu od Albatrosa do Rta Đerane.

Najavljuju i da će 5.000 eura potrošiti za nadzor nad izvođenjem radova na izgradnji navoza na Maloj plaži i ograđivanju dina na Velikoj plaži.

Revitalizacija parka na Pristanu u II i Borove šume u III kvartalu koštaće po 10 hiljada eura.

Revizija Studije za pripremu izrade projekta izgradnje marine u kanalu Port Milena, koja je planirana krajem godine, koštaće 3.000 eura, a izrada studije za pripremu izmjena glavnog projekta lučice Kacema 10.000.

Bonus video: