Bijelo Polje: Uručene nagrade "3. januar"

U okviru obilježavanja Dana opštine, otkrivene su biste Avdu Međedoviću i Dragomiru Brajkoviću u Parku pjesnika
1068 pregleda 0 komentar(a)
Dobitnici priznanja, Foto: Jadranka Ćetković
Dobitnici priznanja, Foto: Jadranka Ćetković

Dodjelom opštinskih priznanja, otvaranjem mosta Sutivan - Njegnjevo i otkrivanjem bisti Avdu Međedoviću i Dragomiru Brajkoviću u Parku pjesnika obilježen je Dan opštine Bijelo Polje.

"U svom društveno političkom razvoju Bijelo Polje je u svim fazama imalo prosperitetnu ulogu i bilo obrazovni, religijski i kulturni i industrijski centar, uvijek bolje među jednakima, uzvišeno, nadnacionalno, oplemenjeno kulturnim stvaralaštvom, posvećeno ljudima dobre volje", kazao je predsjednik Opštine Petar Smolović na svečanoj sjednici.

On je podsjetio da je himna nezavisne Crne Gore 2006. godine prvi put intonirana upravo u Bijelom Polju u znak zahvalnosti za kapitalni doprinos Bjelopoljaca za stvaranje državnosti, te da je taj grad bio uzor i zvijezda vodilja drugim gradovima u Crnoj Gori.

Smolović je naglasio da je u prethodnoj godini u Bijelo Polje uloženo više od 20 miliona eura.

"Realizujemo po planu sve kapitalne projekte, prije svega Đalovića pećinu i ski centar Bjelasica. Zamajac investicije je nezaustavljivo pokrenut i u godini pred nama biće realizovana glavnina radova, dok će u 2020. godini ovi projekti biti operativni i donositi benefite. Cilj je da spremno dočekamo otvaranje auto-puta, koji će nam otvoriti prozor u svijet i otvoriti mogućnosti da spremno ponudimo naše komparativne prednosti i valorizujemo potencijale”, kazao je predsjednik Opštine.

On je napomenuo da je postignuta finansijska konsolidacija kroz novi zakon o finansiranju lokalne samouprave i dodao da bez obzira na trud lokalne samouprave ništa ne bi bilo postignuto bez bezrervne podrške Vlade Crne Gore na čelu sa premijerom.

"Ta pomoć nikada izdašnija i konkretnija što pokazuje i dokazuje strateško opredjeljenje državnog vrha da se na sjeveru stvore uslovi za bolji život. Projekat razvoja biznis zona već daje rezultate, kroz otvaranja fabrika, “kazao je Smolović dodajući da će ovih dana biti otvorena nova fabrika kisjele vode.

Na svečanoj sjednici uručene su nagrade najvećeg opštinkskog priznanja “3.januar” inženjerima tehnologije kompanije “Mesopromet” Amri Štulić i Damiru Kijametu, u konkurenciji pojedinaca i Odbojkaškom klubu “Jedinstvo” u kategoriji pravnih lica.

Svim kandidatima za ovo prestižno opštinsko priznanje uručene su plakete, dok je specijalna zahvalnica uručena Direkciji javnih radova i direktoru Rešadu Nuhodžiću.

U okviru obilježavanja Dana opštine, otkrivene su biste Avdu Međedoviću i Dragomiru Brajkoviću u Parku pjesnika.

Predsjednik SO Abaz Dizdarević je kazao da se ovim Bijelo Polje odužuje civilizacijski dug prema dvojici svojih sinova, koji su neprolaznim djelom utkali sebe ne samo u ovaj prostor, već i na beskrajnim prostorima duha i pjesničkog stvaralaštva.

Bonus video: