DONJI KOKOTI KAO LAVIRINT

Novi poštar se nije snašao: Pošta i računi ispred prodavnice

Ulice u Donjim Kokotima nemaju imena, na kućama nema brojeva, mnogi mještani imaju ista imena i prezimena
127 pregleda 17 komentar(a)
pošta, Donji Kokoti, Foto: Čitalac "Vijesti"
pošta, Donji Kokoti, Foto: Čitalac "Vijesti"
21.05.2019. 13:04h

Računi za prethodni mjesec, pisma i sva ostala pošta mještana Donjih Kokota ostavljena je ispred lokalnog marketa u tom podgoričkom naselju.

Novi poštar koji je zamijenio starog, koji je zbog zdravstvenih problema na liječenju u Kliničkom centru, nije mogao da se snađe sa adresama i sve račune, pisma i pošiljke ostavio je u marketu.

Pisma, računi fiksne i mobilne telefonije nalaze se u kartonskoj kutiji ispred marketa. Novi poštar imao je problem jer ulice u tom naselju nemaju nazive, na kućama ne postoje brojevi pa kako kaže jedna od mještanki, ni ona sama, koja tu živi već duži niz godina, ne bi se mogla snaći i raznijeti poštu. Zato tvrdi da razumije novog poštara koji je ostavio pisma ispred trgovine.

Mještani kažu da u tom dijelu Kokota ima dosta ljudi sa istim imenom i prezimenom, zbog čega su i oni sami bili prinuđeni da otvaraju tuđe račune i pisma da bi bili sigurni da su uzeli prave. Ovo je prvi put da je  pošta  u Donjim Kokotima ostavljena pred prodavnicom, jer je prethodni poštar upoznao sve u naselju, dok se njegov nasljednik još nije snašao.

“Vijesti” su pokušale da dobiju odgovore od Pošte, ali nijesu uspjele da kontaktiraju PR te firme, jer se nije javljao na telefon.