Jačanje kapaciteta organizacija građanskog društva

U fokusu programa je, kako se navodi, održivost OGD i razvoj njihovih kapaciteta, kako bi postale što uspješnije u obezbjeđivanju sredstava od građana i biznis sektora
59 pregleda 0 komentar(a)
Dokumenta, spisi, papiri, Foto: Shutterstock
Dokumenta, spisi, papiri, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.02.2016. 18:55h

Fond za aktivno građanastvo (fAKT) realizovaće program „De facto Aktivni“, čiji je ćilj podrška razvoju kapaciteta organizacija građanskog društva (OGD) kako bi postale profesionalni, efikasni, odgovorni i nezavisni akteri u razvoju društva.

Iz fAKT-a su saopštili da je poziv za učešće u programu u toku.

„Cilj projekta je podrška razvoju kapaciteta organizacija građanskog društva kako bi postale profesionalni, efikasni, odgovorni i nezavisni akteri razvoja našeg društva“, kaže se u saopštenju.

U fokusu programa je, kako se navodi, održivost OGD i razvoj njihovih kapaciteta, kako bi postale što uspješnije u obezbjeđivanju sredstava od građana i biznis sektora.

„Ključne komponente programa su izgradnja kapaciteta putem obuke za 30 OGD, finansijska podrška za deset projekata OGD i kampanja promocije filantropije“, pojasnili su iz fAKTA-a.

Projekat je podržan kroz Instrument za civilno društvo (IPA 2014 Civil Society Facility Montenegro Programme), koji finansira Evropska unija posredstvom Delegacije u Crnoj Gori.

Informacije i prijavni formular se mogu naći na web stranici fAKT-a www.faktcg.org.

Bonus video: