Kongres iseljenika iduće godine u Baru i Cetinju

Udruženje Cetinje će organizovati i niz kulturno-umjetničkih programa, a prihode će uputiti Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi Kanadi
141 pregleda 0 komentar(a)
Lovćenska vila, Cetinje (Novine)
Lovćenska vila, Cetinje (Novine)
Ažurirano: 26.02.2016. 11:48h

Udruženje Crnogoraca u Indijani "Cetinje" organizovaće Kongres iseljenika Crne Gore naredne godine u Baru i Cetinju, a podržaće političke partije u Crnoj Gori koje se zalažu za njen ulazak u Evropsku uniju i NATO, odlučeno je na prvom sastanku novoosnovanog udruženja.

Udruženje koje okuplja crnogorske iseljenike donijelo je odluku da njihov član može biti svako ko je porijeklom iz Crne Gore, a živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi.

"Udruženje će narede godine organizovaće Kongres iseljenika u Baru i Cetinju, a datum će biti objavljen nakon konsultacija sa crnogorskom dijasporom", kaže se u saopštenju.

Udruženje Cetinje će organizovati i niz kulturno-umjetničkih programa, a prihode će uputiti Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi Kanadi.

Na sastanku je istaknuto da ovo udruženje ne pripada asocijaciji udruženja Amerike i Kanade.

“Ta asocijacija je nepostojeća i nelegalna iako se njen bivši predsjednik Blažo Srdanović još lažno predstavlja kao predsjednik ili počasni predsjednik”, kaže se u saopštenju Udruženja Cetinje, koje su potpisali predsjednik Mirsad Jahović, potpredsjednik Ćazim Vulić, sekretar Toni Perković i blagajnik Andrija Mugoša.

Udruženje je donijelo odluku da njegov počasni član bude Marija Mitrović iz Župe Nikšićke.

Bonus video: