Ograničavaju se posjete bolesnicima u Kliničkom centru

Posjeta je dozvoljena od 14-15h, i u tom periodu kod hospitalizovanog bolesnika može biti samo jedna osoba
1 komentar(a)
Klinički centar, gužva, Foto: Savo Prelević
Klinički centar, gužva, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.02.2016. 08:17h

Klinički centar Crne Gore (KCCG) od sjutra će ograničiti posjete hosipitalizovanim pacijentima zbog porasta broja slučajeva oboljelih od gripa, bolesti sličnih gripu kao i akutnih respiratornih infekcija, saopšteno je iz ove institucije.

Odluka je donijeta na odnosu preporuka Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZ).

Posjeta je dozvoljena od 14-15h, i u tom periodu kod hospitalizovanog bolesnika može biti samo jedna osoba.

Posjete njesu dozvoljene u Klinici za infektivne bolesti, Akušerskom odjeljenju sa jedinicom za novorođenčad, Centru za neonatologiju, Centru za kardiohirurgiju i svim intenzivnim jedinicama.

"Apelujemo na građane da poštuju savjete i preporuke ljekara i da u cilju prevencije izbjеgаvаju bliske коntаkte sа оbоljеlim оsоbаmа, rеdоvnо peru ruke i izbjеgаvаju dоdirivаnje оčiјu, nоsа i ustа prljavim rukama. Takođe preporučuju rеdоvnо prоvjеtrаvаnjе prоstоriја, izbjegavanje boravka u zatvorenim prostorima gdje se nalazi veliki broj ljudi, praktikovanje dobrih navika, uključujući adekvatnu ishranu sa dosta svježeg voća i povrća, spavanje i fizičku aktivnost," navodi se u saopštenju KCCG, dodajući da će ova odluka trajati do poboljšanja epidemiološke situacije.

Bonus video: