Šegrt: Donacije Agencije TIKA izuzetno značajne za crnogorsko zdravstvo

Segrt je, kako se navodi, zahvalio Turskoj i za donacije petovalentnih vakcina u 2014. i 2015. godini, a ambasador Galip je najavio pomoć i u narednom periodu, ako se za to ukaže potreba
62 pregleda 1 komentar(a)
Budimir Šegrt, Foto: Savo Prelević
Budimir Šegrt, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.02.2016. 17:14h

Brojne donacije turske Agencije TIKA izuzetno su značajne za crnogorski zdravstveni sistem, ocijenio je ministar zdravlja, Budimir Šegrt u razgovoru sa ambasadorom Turske, Serhatom Galipom.

Kako je saopšteno iz resornog Ministarstva, Šegrt i Galip iskazali su zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom dvije države u oblasti zdravstva, uz obostrano uvjerenje da će one biti nastavljene i intenzivirane kroz buduće zajedničke projekte, u cilju kvalitetnijeg pružanja zdravstvenih usluga građanima Crne Gore.

„Šegrt je istakao da su za crnogorski zdravstveni sistem od izuzetnog značaja bile brojne donacije turske Agencije TIKA, koja je u proteklom periodu realizovala, u finansijskom smislu, velike investicije u infrastrukturu i tehnološko opremanje zdravstvenih institucija Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Prema riječima Šegrta, crnogorski zdravstveni sistem ima dobru saradnju i sa turskom bolnicom Adžibadem, gdje se crnogorskim osiguranicima pružaju određene zdravstvene usluge, koje se ne rade u Crnoj Gori.

On je, kako se navodi, zahvalio Turskoj i za donacije petovalentnih vakcina u 2014. i 2015. godini, a Galip je najavio pomoć i u narednom periodu, ako se za to ukaže potreba.

„Tokom razgovora bilo je riječi i o mogućnosti stručnog usavršavanja i organizovanja specijalizacija za crnogorske ljekare u zdravstvenim centrima u Turskoj, a Šegrt je istakao da su turski investitori prepoznati kao potencijalni investitori u bolničku infrastrukturu koja bi bila podrška razvoju elitnog turizma u Crnoj Gori, kroz projekte privatnog – javnog partnerstva“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: