Herceg Novi: Za nova opštinska vozila 168 hiljada eura

Objašnjavaju da je vozni park Opštine Herceg Novi star i dotrajao i da je prosječna starost vozila 13 godina
1 komentar(a)
Opština Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Opština Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 25.02.2016. 15:54h

Opština Herceg Novi će za nabavku 13 novih vozila marke Škoda iz budžeta opštine izdvojiti 167.987 eura. Ugovor o nabavci potpisan je sa firmom „Auto Čačak Podgorica“, koja je bila najpovoljniji ponudač na tenderu.

“Dogovoreno je da vozila, budu isplaćena u tri jednake rate u narednih šest mjeseci, bez kamate. Dva nova vozla opredjeljena su za predsjednika Opštine, po tri za Upravu javnih prihoda i kurirsku službu i pet za Komunalnu policiju”, saopšteno je iz lokalne uprave.

Objašnjavaju da je vozni park Opštine Herceg Novi star i dotrajao i da je prosječna starost vozila 13 godina.

”To je iziskivalo visoke troškove održavanja, otežavalo nabavku rezervnih dijelova, povećavalo potrošnju goriva, a nijesu bili ispunjeni ni osnovni ekološki standardi”, pojasnio je Načelnik Službe za zajedničke poslove i informacione sisteme Siniša Ćurčija.

“Vozni park Komunalne policije morao je biti prilagođen odredbama novog Zakona o komunalnoj policiji, prema kojem je Opština u obavezi da ima unificirana vozila, kako po opremljenosti, tako i po izgledu. Imajući u vidu da se vozila koja Komunalna policija trenutno koristi ne mogu prilagoditi zakonskim normama, odlučili smo se za nabavku novih, kao najbolje moguće rješenje”, kazao je Ćurčija.

Bonus video: