Tivat primjer najbolje prakse inkluzije Roma i Egipćana u obrazovni proces

Nakon dvanaest mjeseci implementacije projekata, svi mali grantovi u sedam zemalja jugoistočne Evrope su ocijenjeni od strane Odbora za odabir. Cilj procesa selekcije je odabir dobre prakse koja dolazi iz šeme dodjele bespovratnih sredstava za 36 lokalnih samouprava u skladu sa zajednički dogovorenim skupom kriterijuma
68 pregleda 2 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 25.02.2016. 15:31h

Opština Tivat sa svojim projektom poboljšanja inkluzije Roma i Egipćana u obrazovni process, izabrana je kao primjer najbolje prakse u okviru zajedničkog projekta Evropske unije i Savjeta Evrope “Unapredjenje ljudskih prava i zaštita manjina u jugoistočnoj Evropi".

Nakon dvanaest mjeseci implementacije projekata, svi mali grantovi u sedam zemalja jugoistočne Evrope su ocijenjeni od strane Odbora za odabir. Cilj procesa selekcije je odabir dobre prakse koja dolazi iz šeme dodjele bespovratnih sredstava za 36 lokalnih samouprava u skladu sa zajednički dogovorenim skupom kriterijuma.

“Projekat "Medijator i asistent u obrazovanju Roma i Egipćana” je uspješno ocijenjen i odabran kao element najbolje prakse uz dobijanje dodatnog finansiranja i tehničke podrške u 2016 godini.”- saopšteno je juče iz lokalne uprave.

Od četiri lokalne samouprave u Crnoj Gori, projekat Opštine Tivat je rangiran sa najvećim brojem bodova.

Bonus video: