STIGAO I DO DEJLI MEJLA

Ostrog: Sveštenik puštao vjernicima snimak "istjerivanja đavola"

“Ovako vrišti ljudski rod!! Ali u isto vrijeme ove je jedan predivan vrisak, jer ovo ne vrišti ona, ovo su vrisci đavola koji je u njoj, jer on gori od jevanđelja”, kaže Jovanović
185 pregleda 301 komentar(a)
Arsenije Jovanović, Foto: Screenshot (YouTube)
Arsenije Jovanović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 25.02.2016. 14:56h

Sveštenik SPC Arsenije Jovanović pustio je vjernicima okupljenima u manastiru Ostrog snimak žene kako vrišti i laje poput psa tokom egzorcizma, rekavši da je to zvuk đavola koji živ gori.

Na audio snimku može se čuti žena kako laje poput psa a zatim vrišti dok sveštenik kraj nje čita molitve, a vijest o tome je stigla i do britanskog tabloida Daily Mail.

“Ovako vrišti ljudski rod!! Ali u isto vrijeme ove je jedan predivan vrisak, jer ovo ne vrišti ona, ovo su vrisci đavola koji je u njoj, jer on gori od jevanđelja”, kaže Jovanović.

Ovim snimkom Jovanović je, kako je naveo “Dejli mejl”, želio da istakne da se u SPC ne vrši previše istjerivanja đavola.

Sveštenik Slađan Mijaljević kazao je da ne iznenađuje činjenica da nema dovoljno sveštenika koji mogu izvesti istjerivanje đavola, jer je to težak posao.

“Egzorcizam može trajati i do sat vremena i moraju da ga izvode stariji sveštenici u manastririma koji su daleko od gradova, gdje može biti izveden u potpunoj čistoći,” kazao je Mijaljević.

“Duhovna osoba, koja izvodi egzorcizam, mora biti veoma snažna. Većina sveštenika ne želi da to preuzme na sebe, iako ljudi traže pomoć”.

Dodao je da će ljudi, nad kojima se vrši egzorcizam, vrištati, početi da pričaju stranim jezicima i čak pokušati da napadnu sveštenika.

“Kad đavo izađe iz osobe, ta osoba se obično ničega ne sjeća.”

Za“Dejli mejl” je kazao da je najimpresivniji egzorcizam bio nad čovjekom koji je 12 godina bio “u posjedu đavola”.

“Nakon procesa, čovjek je mogao samo da se sjeti pet mjeseci od proteklih 12 godina”.

Preporučujemo za Vas