Nikšić: Počela zamjena led sijalica

Riječ je o dva stuba koji su davno polomljeni – jedan je u blizini Dječjeg dispanzera, a drugi na ulazu u “Karađorđevu” ulicu
68 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2016. 13:16h

Proteklog vikenda počela zamijenjeno je pet led sijalica u blizini pješačkih prelaza duž Bulevara „Vuka Mićunovića“ u Nikšiću. Posao je nastavljen danas i na pješačkim prelazima, kako je to ranije najavio potpredsjednik Opštine Nikšić Dragan Perović, vrši se zamijena led rasvjete.

Mještani Stare varoši i NVO “Alfa centar” prije desetak dana pokrenuli su potpisivanje peticije zbog neadekvatne rasvjete duž Bulevara, jer je montažom led sijalica vidljivost u noćnim uslovima i za vrijeme magle ispod granice minimum, čime je direktno ugrožena bezbjednost svih učesnika u saobraćaju.

“Sada će biti upravo onakva osvjetljivost na pješačkim prelazima kakva i treba da bude. Mještani su zadovoljni što je lokalna uprava shvatila ozbiljnost problema i nadamo se da će ‘osvijetliti’ cijeli Bulevar, kao i da će postaviti stubove koji fale”, kazao je Ivica Drašković, jedan od pokretača peticije.

Riječ je o dva stuba koji su davno polomljeni – jedan je u blizini Dječjeg dispanzera, a drugi na ulazu u “Karađorđevu” ulicu.

Mještani su tražili i zamjenu saobraćajnih znakova koji se nalaze na neodgovarajućoj visini pa zaklanjaju pješake koji se nađu na prelazu.

Alfa centar“ u subotu u periodu od deset do 12 časova na glavnom gradskom trgu organizuje prikupljanje potpisa za peticiju kojom od lokalne uprave traže promjenu rasvjete duž Bulevara “Vuka Mićunovića”, jer su nezadovoljni stepenom realizacije zamjene sijalica.

“Nijesu nam poznati razlozi zbog kojih ovaj problem već odavno nije riješen. Očekujemo da će nadležni po prijemu ove peticije reagovati u zakonskom roku, odnosno da će građani dobiti odgovor zbog čega je ova saobraćajnica i dalje opasna i nebezbjedna za kretanje”, kazala je Nada Radovic, koordinatorka programa bezbjednosti saobraćaja u “Alfa centru”.

Do sada je prikupljeno oko 600 potpisa, a iz te NVO su pozvali sugrađane da svojim potpisom daju podršku jer se radi o osnovnom životnom pitanju – bezbjednosti svih građana.

Galerija

Bonus video: