Traže UTU za nekoliko ulica, most u Dinoši

Iz Agencije su zatražili izdavanje UTU i za izgradnju saobraćajnica sa parkinzima u zahvatu DUP-a “Konik - sanacioni plan”, “Konik - Stari aerodrom” , “Zona centralnih djelatnosti - Cetinjski put”, kao i za izgradnju dijela saobraćajnice sa parkinzima u zahvatu DUP -a “Nova varoš”
63 pregleda 0 komentar(a)
Most, Dinoša, Foto: Arhiva "Vijesti"
Most, Dinoša, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.02.2016. 20:37h

Agencija za izgradnju i razvoj zatražila je od resornog Sekretarijata izdavanje urbanističko-tehničkih uslova ( UTU ) za rekonstrukciju dijela Ulice Miloja Pavlovića, od Vojvođanske do Nikšićkog puta.

U zahtjevu koji je Sekretarijatu za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine uputio izvršni direktor Agencije Srđan Raičević, navodi se da se pomenuta ulica nalazi u zahvatu DUP-a “Gornja Gorica 1” - izmjene i dopune.

“Saobraćajnica je izgrađena, ali ne u potpunosti, shodno smjernicama plana. Ulica Miloja Pavlovića predstavlja saobraćajnicu sekundarne mreže koja se pruža centralnim dijelom područja plana”, navodi se u zahtjevu.

Iz Agencije su zatražili izdavanje UTU i za izgradnju saobraćajnica sa parkinzima u zahvatu DUP-a “Konik - sanacioni plan”, “Konik - Stari aerodrom” , “Zona centralnih djelatnosti - Cetinjski put”, kao i za izgradnju dijela saobraćajnice sa parkinzima u zahvatu DUP -a “Nova varoš”.

Zatražili su i dopunu urbanističko - tehničkih uslova od 9. 10. 2015 .godine za rekonstrukciju pješačkog mosta na rijeci Cijevni u Dinoši, “ukoliko je moguće izvršiti rekonstrukciju pješačkog mosta u kolsko - pješački u postojećem gabaritu”.

Sekretarijatu su se iz Agencije obratili i sa zahtjevom za izdavanje odluke o određivanju lokacije sa elementima urbanističko - tehničkih uslova za izgradnju garaže u zahvatu DUP-a “PC Kruševac - zona B”. Zatražili su i izdavanje UTU za izgradnju podzemne garaže u zahvatu DUP-a Zona centralnih djelatnosti - Cetinjski put”, kao i za parking u zahvatu DUP-a “Pobrežje”. Zatražili su i izdavanje urbanističko-tehničkih uslova za regulaciju korita rijeke Sitnice.

Zahtjev se odnosi na područje od uliva rijeke u Moraču, kroz naselja Lekići i Donji Kokoti, 1, 5 kilometara nizvodno.

Bonus video: