Istekao rok za prijave na konkurs za direktore javnih zdravstvenih ustanova

“Cijeneći ulogu direktora zdravstvenih ustanova i potrebu izbora najboljeg kandidata, za razmatranje podnešenih prijava i programa rada i razvoja zdravstvene ustanove, u Ministarstvu zdravlja je formirana posebna komisija, koja će, zajedno sa ministrom, razmotriti svaku prijavu pojedinačno”, poručili su iz tog resora
105 pregleda 0 komentar(a)
Klinički centar, Foto: Savo Prelević
Klinički centar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.02.2016. 18:09h

Rok za prijavljivanje na konkurs za imenovanje direktora javnih zdravstvenih ustanova (JZU) istekao je 20. februara, saopštili su iz Ministarstva zdravlja, navodeći da će posebna komisija, zajedno sa ministrom, razmotriti svaku prijavu pojedinačno.

Iz Ministarstva su kazali da je izbor direktora zdravstvenih ustanova, u skladu sa novim Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, kojim je propisano da ih imenuje i razrješava ministar zdravlja na osnovu javnog konkursa, izazvao veliko interesovanje javnosti.

“Ovakvo interesovanje je i razumljivo, imajući u vidu funkciju, značaj i odgovornost direktora zdravstvenih ustanova za njihov rad i pružanje zdravstvenih usluga građanima, kao i odgovornost ministra zdravlja za funkcionisanje ukupnog zdravstvenog sistema u Crnoj Gori”, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da je rok za podnošenje prijava za javni konkurs za imenovanje direktora JZU zdravstvenih ustanova istekao 20. februara.

“Cijeneći ulogu direktora zdravstvenih ustanova i potrebu izbora najboljeg kandidata, za razmatranje podnešenih prijava i programa rada i razvoja zdravstvene ustanove, u Ministarstvu zdravlja je formirana posebna komisija, koja će, zajedno sa ministrom, razmotriti svaku prijavu pojedinačno”, poručili su iz tog resora.

Oni su naglasili da će stručne, profesionalne i moralne osobine prijavljenih kandidata, sa najboljim programom rada i razvoja zdravstvene ustanove, slijedeći glavne ciljeve utvrđene strateškim dokumentima iz oblasti zdravstva, uključujući i Strukturne reforme u zdravstenom sistemu, biti odlučujući kriterijumi za izbor direktora zdravstvenih ustanova.

“Ovo je veliki i značajan posao, koji zahtijeva sveobuhvatnu analizu i procjenu, zato ćemo učiniti sve da bude završen u najboljem interesu građana i u najkraćem roku”, zaključuje se u saopštenju Ministarstva.

Bonus video: