"U Crnoj Gori nema Marsa, Snickersa i Milky Waya u kojima se nalazi plastika"

"Ovo je izolovani slučaj koji se odnosi samo na proizvod koji je proizveden u Holandij"
238 pregleda 7 komentar(a)
Mars, Snikers, Foto: Reuters
Mars, Snikers, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.02.2016. 18:00h

Povlačenje čokoladica "Mars", "Snickers" i "Milky Way" odnosi samo na određene serije artikala koji su proizvedeni u Holandiji i nema ih na crnogorskom tržištu, saopšteno je iz kompanije Mars South Central Europe.

Proizvođač čokolada Mars juče je odlučio da povuče čokoladice "Mars", "Snickers" i "Milky Way" u 55 zemalja pošto su u njima pronađeni komadići plastike.

"Kompanija Mars objavila je na nivou Evrope povlačenje čokoladica "Snickers", "Mars" Milky Way i "Celebrations" nakon što je u jednom od naših proizvoda u fabrici u Holandiji pronađen komadić plastike. Ovo je izolovani slučaj koji se odnosi samo na proizvod koji je proizveden u Holandiji. Nijedna druga vrsta čokolade, pakovanja, veličina čokoladica, serija proizvoda, rok upotrebe ili proizvod koji je proizveden na drugim lokacijama nisu pogođeni ovim slučajem. Prema našim internim mehanizmima sledljivosti proizvoda, možemo da potvrdimo da Mars South Central Europe nije dostavio bilo koji od gore navedenih proizvoda na crnogorsko tržište", navodi se u saopštenju Mars South Central Europe.

“Sanitarna inspekcija je saznala iz medija da se povlače određeni proizvodi kompanije Mars u Evropi, pristupila jutros nadzoru, kako u Neregeliji, koja je generalni uvoznik i zastupnik za te proizvode i na tržištu Crne Gore za sada nismo našli sporne serije, a danas smo pred kraj radnog vremena dobili obavještenje zvanično od Neregelije da su oni utvrdili sistemom kontrole kvaliteta da sporni proizvodi nisu ni uvezeni u Crnu Goru. Sanitarna inspekcija će i sjutra nastaviti kontrolu da utvrdi da tih proizvoda stvarno nema na tržištu Crne Gore”, kazala je za TV Vijesti Višnja Orban iz Uprave za inspekcijske poslove.

Kompanija Mars Chocolate iz predostrožnosti povlači sa tržišta Srbije proizvod koji je proizveden u Holandiji (Veghel) zbog mogućnosti prisustva plastike u tom proizvodu.

Bonus video: