Bjelasički maraton, avantura za pojedince i porodice

Na ovogodišnjoj trci očekuje se više od 50 takmičara iz zemlje i inostranstva. Takmičarska trka se odvija na stazi dužine 19 km, sa 5 kontrolnih tačaka. Takmičari moraju biti fizički spremni i posjedovati iskustvo i vještinu snalaženja po nepoznatom terenu u zimskim uslovima
74 pregleda 0 komentar(a)
Bjelasički maraton, Foto: Visokogorci
Bjelasički maraton, Foto: Visokogorci
Ažurirano: 24.02.2016. 11:35h

Zimska avanturistička trka "2nd GRAWE Winter Adventure Race - Bjelasički maraton 2016", održaće se u subotu 27. februara.

I ove zime organizuje je Planinarski klub (PK) "Visokogorci Crne Gore", uz podršku prijatelja i partnera.

Učesnici će imati priliku da se oprobaju u kategorijama krplje, turno i nordijske skije.

"Predviđene su dvije trke, takmičarska i rekreativna (porodična). Manifestacija je na predlog organizatora i Komisije za planinarstvo, alpinizam i ekspedicije uvrštena u godišnji kalendar akcija Planinarskog saveza Crne Gore", kazao je dr Dragan Bulatović, predsjednik PK "Visokogorci Crne Gore".

Na ovogodišnjoj trci očekuje se više od 50 takmičara iz zemlje i inostranstva. Takmičarska trka se odvija na stazi dužine 19 km, sa 5 kontrolnih tačaka. Takmičari moraju biti fizički spremni i posjedovati iskustvo i vještinu snalaženja po nepoznatom terenu u zimskim uslovima.

Porodična trka je, kaže Bulatović, sjajna prilika za porodice i sve one koji nemaju iskustva, a žele da dožive planinu u zimskim uslovima. Dužina staze je oko 8 km, jednostavna je navigacija, a staza slijedi šumski put. Nije potrebno iskustvo i napredne vještine.

Prema njegovim riječima, cilj manifestacije je promocija i popularizacija zimskih ekstremnih sportova, kao i obogaćivanje zimske turističke ponude na jednoj od najljepših crnogorskih planina - Bjelasici. Organizatori imaju ambicuju da Bjlasički marathon podignu do nivoa masovnog i regionalno prepoznatljivog sportskog događaja, koji će iz godine u godinu dobijati na kvalitetu.

Obezbijeđen je i bogat nagradni fond, pehari i robne nagrade za pobjednike u svim disciplinama, medalje za prva tri mjesta i diplome za sve učesnike manifestacije. Nagradu će dobiti i porodica sa najvećim brojem učesnika.

Bonus video: