Knežević otputovala na transplataciju jetre, potrebna novčana pomoć

"Troškove operacije snosiće Fond za zdravstvo Crne Gore, ali njen boravak u bolnici snosi njena porodica. Oni snose i troškove boravka Turskoj nakon operacije, gdje njih dvije moraju ostati kako bi se pratilo Andrijanino zdravstveno stanje. Njena porodica nema mogućnosti da snosi te troškove, budući da nemaju baš nikakva primanja", napisala je Šljuka
152 pregleda 9 komentar(a)
Andrijana Knežević, Foto: Privatna arhiva
Andrijana Knežević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 23.02.2016. 20:10h

Dvadesetpetogodišnjoj Plavljanki Andrijani Knežević, koja je danas otputovala na transplataciju jetre u Turskoj, potrebna je novčana pomoć, saopštila je njena prijateljica Selma Šljuka.

Ona je "Vijestima" poslala dopis u kom objašnjava da se Andrijana prije pet godina razboljela od sindroma hepatičnih vena, i da je njen jedini spas transplatacija jetre.

"Andrijana je danas otputovala u Tursku, sa svojom majkom koja će biti donor jetre. Troškove operacije snosiće Fond za zdravstvo Crne Gore, ali njen boravak u bolnici snosi njena porodica. Oni snose i troškove boravka Turskoj nakon operacije, gdje njih dvije moraju ostati kako bi se pratilo Andrijanino zdravstveno stanje. Njena porodica nema mogućnosti da snosi te troškove, budući da nemaju baš nikakva primanja", napisala je Šljuka.

Dodala je da je Andrijanin ptac radio na primorju, ali da je zbog lošeg zdravstvenog stanja morao da prestane da radi.

"On se trenutno nalazi u Kliničkom centru, gdje je smješten nakon što mu je nedavno otkriven rak debelog crijeva koji je metastazirao na pluća i jetru, i čekaju ga hemoterapije", napisala je Šljuka.

Kazala je da su Andrijanini sugrađani već počeli sa skupljanjem novca.

"Tokom vikenda skupljeno je oko sedam hiljada eura, ali to nije dovoljno da se Andrijani i njenoj majki obezbijedi boravak na klinici i uspješan oporavak. Novac za Andrijanu može da se uplati na račun u CKB banci na ime njene sestre Nataše Knežević 510250299627701428", poručila je Šljuka.

Ona je za svoju prijateljicu napisala da je uprkos bolesti koja je "snašla nakon prve godine studija, bila odličan student i da je uspjela da diplomira sa desetkom na Fakultetu za saobraćaj i logistiku u Beranama".

"Ona se smije. Uvijek. Ne žali se nikad, čak iako je veći dio dana sa iglom od infuzije u ruci. Nije se žalila čak ni kad je radila tako bolesna. Ne žali se čak ni kad joj je teško disati od grčeva u nogama. Ne žali se što je najljepše godine svoje mladalačke bezbrižnosti provela bolesna, pod intervencijama, u Hitnoj pomoći, u Kliničkom centru Podgorice i Beograda... Ona je toliko snažna da me sramota ponekad od mojih problema, koji izgledaju tako mali naspram njene bitke za život. Finansijski ne znam kako su izdržali, cijela njena porodica, ali tokom svih mojih boravaka kod nje u Plavu, jedino što znam da tamo nikad nije nedostajalo ljubavi. Ne znate šta je ona sve prošla kroz te bolnice, koliko se novca potrošilo na lijekove, na infuzije, koliko se moralo voditi računa o njenoj ishrani. Ni jednom nije posustala. Ni jednom nije izgubila nadu", napisala je Šljuka u apelu za pomoć prijateljici koja bije životnu bitku.

Bonus video: