USVOJEN FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ

Dugovanja UCG u najvećoj mjeri vraćena

Prihodi Univerziteta prošle godine iznosili su 30,37 miliona EURm, a rashodi 30,04 miliona
65 pregleda 0 komentar(a)
Univerzitet Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Univerzitet Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.02.2016. 16:14h

Univerzitet Crne Gore (UCG) pozitivno je poslovao u prošloj godini, a dugovanja su u najvećoj mjeri vraćena, ocijenio je Upravnio odbor (UO) te obrazovne institucije.

Kako je saopšteno iz Komunikacijskog i PR centra UCG, UO je danas jednoglasno usvojio Finansijski izvještaj za 2015. godinu sa pojedinačnim izvještajima organizacionih jedinica i Studenstkog parlamenta, kao i mišljenjem Službe za unutrašnju reviziju i izjašnjenjima svih jedinica.

Konstatovano je da je UCG na kraju 2015. godine pozitivno poslovao, i to u iznosu od 335,4 hiljade eura.

Prihodi Univerziteta prošle godine iznosili su 30,37 miliona EURm, a rashodi 30,04 miliona, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je konačan izvještaj sa svim pojedinostima upućen resornom Ministarstvu prosvjete, kao i Ministarstvu finansija na dalji postupak.

UO je zatražio proširenje Nacrta memoranduma revizije na Filozofskom fakultetu koji se odnosi na putne troškove za realizaciju nastave u Beranama za period 2011 – 2014. godina.

Usvojen je konačni izvještaj revizije na Ekonomskom fakultetu i zadužen dekan da postupi po nalazima i preporukama interne revizije.

Na sjednici je usvojen i predlog Fakulteta za pomorstvo za promjenu naziva fakulteta i inicijativa proslijeđena Vladi kao osnivaču.

"Dominantna pitanja na sjednici UO bila su iz oblasti finansija. Još jednom je konstatovano da su dugovanja u najvećoj mjeri vraćena i da je UCG pozitivno poslovao. Odato je priznanje rektorki Radmili Vojvodić i njenim saradnicima za uspješno i domaćinsko poslovanje", kazao je predsjednik UO, Duško Bjelica.

Preporučujemo za Vas