Na Cetinju otvorene nove prostorije Centra za socijalni rad

"Otvaranjem novih prostorija Centar će postići veću efikasnost u radu, i omogućiti građanima Prijestonice kvalitetniji pristup pravima iz oblasti socijalne i dječje zaštite", rekla je Kovačević
302 pregleda 2 komentar(a)
Cetinje Centar za socijalni rad, Foto: Gov.me
Cetinje Centar za socijalni rad, Foto: Gov.me
Ažurirano: 22.02.2016. 15:20h

Na Cetinju su danas otvorene nove prostorije Centra za socijalni rad, što će građanima Prijestonice omogućiti kvalitetnije ostvarivanje prava iz oblasti socijalne i dječje zaštite.

Prostorije Centra otvorili su ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević, gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović i direktor Centra za socijalni rad Dejan Milošević.

Objekat se nalazi u Ulici 13. novembra a u njemu će, uz Centar za socijalni rad, biti smješteno i sjedište Fonda za zdravstveno osiguranje – Cetinje.

"Otvaranjem novih prostorija Centar će postići veću efikasnost u radu, i omogućiti građanima Prijestonice kvalitetniji pristup pravima iz oblasti socijalne i dječje zaštite", rekla je Kovačević.

Nove prostorije, kako je saopšteno iz kabineta gradonačelnika Prijestonice, obuhvataju 127 kvadratnih metara poslovnog prostora, a za realizacije projekta obezbijeđeno je 50 hiljada eura.

"Na ovaj način, Centar za socijalni rad dobija mnogo bolje uslove za funkcionisanje, što će, uvjeren sam, rezultirati i daljim poboljšanjem kvaliteta pružanja usluga građanima“, kazao je Bogdanović.

On je istakao da dosadašnja saradnja gradske uprave sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja i Centrom za socijalni rad može služiti kao primjer uspješne realizacije socijalnih politika na različitim nivoima vlasti.

"Projekat čiji završetak obilježavamo danas samo potvrđuje tu konstataciju", rekao je Bogdanović.

Bonus video: