Žabljak: Štrajk u Komunalnom preduzeću

Vukićević za „Vijesti“ kaže da su izvršni i tehnički direktori Radenko Radulović i Pero Popović u pretak imali sastanak sa predsjednikom Privrednog suda Crne Gore Blažom Jovanićem oko 256.000 eura duga, koliko preduzeću duguje Ski centar „Durmitor“ u stečaju
99 pregleda 1 komentar(a)
Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 22.02.2016. 12:50h

Štrajkački odbor koji su izabrali 48 zaposlenih u DOO „Komunalno i vodovod“ iz Žabljaka, koji su od četvrtka u štrajku upozorenja zbog neisplaćenih šest bruto zarada od oko 180.000 eura, svoje aktivnosti je fokusirao na obezbjeđivanju novca za isplatu makar jedne od zaostalih plata, kaže predsjednik odbora Dragan Vukićević.

"Danas smo primljeni kod predsjednika Opštine Veselina Vukićevića i dobili čvrsta uvjeravanja da će nam se uskoro uplatiti glavnina od budžetom opredijeljenih sredstava za ovu godinu. Dogovoreno je da naši planovi i programi ubuduće ne završavaju u fiokama stolova zaposlenih u lokalnoj upravi već da preduzeće i Opštinski sekretarijat za komunalne djelatnosti takav dokument podnesu odbornicima SO Žabljak na usvajanje a potom će se zaključiti i poštovati ugovor. Prekinuće se praksa paušalnog opredjeljivanja sredstava poput prošlogodišnje kada nam je Opština uplatila 33.000 eura a samo za gorivo tokom sezone čišćenja snijega utoršeno je 35.000. A trošili smo i za održavanje javnih površina, rasvjete i atmosferske kanalizacije, što nam nije plaćeno", kaže Dragan Vukićević i dodaje da je na sastanku kod predsjednika Opštine dogovoreno da novoizgrađeni reciklažni centar ipak pripadne Komunalnom preduzeću, bez novih zapošljavanja i uz obavezu Opštine da plaća utrošenu struju.

Vukićević za „Vijesti“ kaže da su izvršni i tehnički direktori Radenko Radulović i Pero Popović u pretak imali sastanak sa predsjednikom Privrednog suda Crne Gore Blažom Jovanićem oko 256.000 eura duga, koliko preduzeću duguje Ski centar „Durmitor“ u stečaju.

"Prenijeli su nam da je dogovoreno da se to pitanje, uz potrebnu dokumentaciju koju Sud nema, rješava po hitnom postupku. Informisani smo da je predsjednik Borda direktora našeg preduzeća Milan Anđelić samo jednom informativno bio u Privrednom sudu pa su njegove više puta ponavljane priče pojedinim radnicima o navodno skoroj isplati cjelokupnog duga bile čista obmana",kaže Dragan Vukićević.

Vukićević kaže da su mjere isključenja vode neurednim platišama po negdje dale rezultate a u nekim slučajevima pokazale bahatost i samovlašće.

"U četvrtak je isključena voda za desetak hotela i dugih ugostiteljskih objekata. Iz hotela „Polar star“ odmah je uplaćen sjelokupni dug od 10.000 eura a mi smo ih odmah potom uključili. Sasvim drugačija reakcija bila je u hotelu „Žabljak“ i kafe piceriji „Zlatni papagaj“ koji su se nakon isključenja samovoljno priključili. Danas smo ih, uz prisustvo Komunalne policije ponovo isključili i protiv odgovornih će se podnijeti krivična prijava-, kaže Vukićević i dodaje da će se štrajk upozorenja nastaviti novim isljučenjima ne samo dužnika iz kategorije prvnih lica koja od ukupno 800.000 duga, duguje oko 650.000 hiljada, već i fizičkim licima a moguća radikalizacija zaviiće od efekata ovih aktuelnih mjera".

Bonus video: