Andrijevica: Kiša prouzrokovala dodatna oštećenja na visećem mostu u selu Lukin fir

Sa problemom urušenog mosta koji je postao opasnost za prolaznike koji tuda svakodnevno prelaze rijeku, mještani su upoznali lokalnu upravu
357 pregleda 0 komentar(a)
Lukin fir, Foto: Printscreen (YouTube)
Lukin fir, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 21.02.2016. 18:56h

Zbog kiša koje su prouzrokovale dodatna oštećenja na oronulom visećem mostu preko kog godinama prolaze, stanovnici sela Lukin fir kod Andrijevice žive u strahu da neko ne završi u rijeci.

U opštini obećavaju trajno rješenje problema, ali pozivaju na strpljenje.

"Gore ne može biti od ovoga što je. Vidite da se kule približavaju jedna drugoj i samim tim i most postaje niži", kaže mještanin Luking fira Dragomir Vukićević.

Sa problemom urušenog mosta koji je postao opasnost za prolaznike koji tuda svakodnevno prelaze rijeku, mještani su upoznali lokalnu upravu.

"U zadnje vrijeme mi smo usmeno i putem telefona obavještavali u kakvom je stanju. Ranije smo i pismeno se obraćali, vjerovatno to postoji zavedeno", kazao je mještanin ovog sela Ranko Čukić

Da znaju za muke mještana Lukinog fira potvrđeno je TV "Vijesti" u opštini. Uz obećanje da će tražiti i pomoć Vlade kako bi trajno riješili njihov problem, mještane pozivaju na strpljenje.

"Zbilja ćemo učiniti sve da preko nadležnih institucija da nekako u skorijoj budućnosti riješimo taj problem. Idemo projekat po projekat i zbilja smo dosta toga uradili. Ako gledamo nizvodno sledeći most koji je na udaru jeste baš taj i prosto računam da ćemo smoći snage i sredstava da konačno riješimo i taj problem", kazao je menadžer opština Andrijevica Miodrag Ivanović.

No prije toga Opština će postojeći viseći most zatvoriti za upotrebu. Zbog maćehinskog odnosa opštine prema mještanima u protekle dvije godine mnogi od njih su prinuđeni da se isele sa ovog područja. Oni koji ostanu do rješenja problema, moraće ići oko pet kilometara zaobilaznim putem do grada.

Bonus video: