CGO raspisao konkurs za Školu demokratije: Prijave do utorka

U konkursu se navodi da je program Škole demokratije osmišljen na način da pruži šire razumijevanje ideje demokratije i načina na koji se ta ideja primjenjuje u različitim društvenim sferama
65 pregleda 1 komentar(a)
škola demokratije, Foto: CGO
škola demokratije, Foto: CGO
Ažurirano: 21.02.2016. 10:24h

Centar za građansko obrazovanje (CGO) i fondacija Friedrich Ebert raspisali su konkurs za polaznike 27. Škole demokratije, a zainteresovani kanadidati prijavu mogu poslati do utorka.

Saopšteno je da se program Škole sastoji od pet modula i da traje četiri mjeseca, a nastava se izvodi jednom do dva puta sedmično, u trajanju od dva sata.

Iz CGO su naveli da sve troškove pokriva ta organizacija i fondacija Friedrich Ebert uz obavezu polaznika da pohađa najmanje 80 odsto programa.

Dodaje se da učesnici, nakon završene Škole dobijaju diplomu i stiču pravo na dalje usavršavanje.

“Pravo učešća imaju svi kandidati koji žele da doprinesu razvoju demokratije i građanskog društva u Crnoj Gori. Kandidati su dobrodošli bez obzira na godine, pol, nacionalnost, vjeru, uvjerenja, ili bilo koju drugu ličnu karakteristiku i pripadnost, uz naznaku da prednost imaju aktivisti političkih partija, nevladinih organizacija i svi oni koji pokazuju visok stepen društvenog aktivizma”, poručili su iz CGO.

U konkursu se navodi da je program Škole demokratije osmišljen na način da pruži šire razumijevanje ideje demokratije i načina na koji se ta ideja primjenjuje u različitim društvenim sferama.

Voditelj škole je, kako se dodaje, Radovan Radonjić, a uz njega sa polaznicima će raditi ugledni domaći i strani predavači.

“Zainteresovani kandidati prijavu sa kraćom biografijom i motivacionim pismom mogu podnijeti najkasnije do 23. februara na e-mail adresu info@cgo-cce.org uz naznaku “Za Školu demokratije” ili direktno popunjavanjem formulara (http://cgo-cce.org/prijavite-se-za-cgo-programe/'.VslwdPkrLIU)”, poručili su iz CGO.

Bonus video: