Budva: Borba oko "Lida", plac izdat za 80.258 eura

Isti vlasnici zadržali lokacije na kojima je 10-ak otvorenih šankova na ulici
88 pregleda 0 komentar(a)
Budva, licitacija, Foto: Vuk Lajović
Budva, licitacija, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 20.02.2016. 15:09h

Podgorička firma Slac commerce pobijedila je na licitaciji, ponudivši 80.258 eura za zakup privremene lokacije na glavnom budvanskom šetalištu gdje je prethodnih godina držala restoran “Lido”.

Na javnom pozivu bilo je više od 50 lokacija na šetalištu, koje je Morsko dobro ponudilo u zakup na period od tri godine.

I dok je za ostalih sedam lokacija na gradskoj promenadi, gdje se nalazi sedam popularnih šankova, bila samo po jedna ponuda, interesovanje za “Lido” premašilo je očekivanja.

Početna jednogodišnja cijena zakupa te lokacije bila je 19.458 eura, ali je već na početku nadmetanja bilo jasno da će cijena zakupa biti nekoliko puta veća.

Nakon gotovo 200 licitacionih krugova, tokom kojih je predsjednica Komisije Morskog dobra za po sto eura povećavala cijenu, na kraju su ostali Slac comerc i budvanska firma Lucia M.

Ipak, Budvani su odustali na 80.158 eura, pa je lokacija ostala Slac comercu.

Gotovo svi oni koji su prethodnih godina držali šankove u komšiluku “Lida” - Maltez, Rafaelo, Ambient, Miami, Paris, Trokadero i Nacional, zadržali su gazdovanje, jer su njihove ponude ujedno bile i jedine.

Održavanje licitacije u hotelu “Blue star” pratili su i pripadnici policije.

Bonus video: