Klanjanje dženaza namaza za stradale u Ankari

„U našim institucijama omladina neće biti zloupotrebljena vjerom kao što se to danas dešava od pojedinih pojedinaca i organizacija”, naveo je Fejzić
22 komentar(a)
Ankara eksplozija, Foto: Reuters
Ankara eksplozija, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.02.2016. 13:47h

Reis Islamske zajednice (IZ) u Crnoj Gori, Rifat Fejzić osudio je teroristički akt u Ankari, a Mešihat IZ je saopštio da se klanja dženaza namaz u svim džamijama nakon džume za nevino stradale u tom gradu.

U četvrtak je, u organizaciji Mešihata IZ u Crnoj Gori, održana tribina za omladinu i studente "IZ kroz prošlost, sadašnjost i budući planovi" u Podgorici.

Nakon prikazanih vjerskih objekata koji su izgrađeni u posljednjih petnaestak godina, Fejzić je kazao da je cilj tih objekata promicanje kuranske sintagme pozivanja na dobro i odvraćanje od zla.

On je poručio da su zvanične institucije IZ jedini garant da omladina će se izgraditi u zrele ličnosti i da će biti dobri ljudi i muslimani, koji će doprinijeti dobru društvu u ovoj državi.

„U našim institucijama omladina neće biti zloupotrebljena vjerom kao što se to danas dešava od pojedinih pojedinaca i organizacija”, naveo je Fejzić.

Bonus video: